Før kampen: Brann-Åsane

Velkommen til bergensderby på Brann Stadion! Brann tar imot Åsane i Toppseriens 19. serierunde. Kampen har avspark søndag 8. september klokken 15.00 og sendes på TV 2 Sport 1.

Annonse:
  • Foto: Bjørn Erik Nesse

Nå er kvinnelaget i god form! Høstsesongen startet med et forsmedelig tap borte mot Rosenborg, men siden har Brann vært gode. I kvartfinalen i cupen endte det med en komfortabel seier mot Ålesund, og i serien var Brann det klart beste laget både hjemme mot Kolbotn og borte mot Røa. De tre siste kampene gir Brann en målforskjell på 12-0.

I tillegg har Rosenborg begynt å avgi poeng både her og der, så nå er Brann i førersetet om andreplassen i Toppserien, med bedre målforskjell enn trønderne og én kamp til gode. For å holde seg på andreplassen må Brann bare gjøre som de pleier når Åsane er motstander: Ta tre poeng.

Hver eneste kamp mot Åsane har nemlig endt med seier til Brann/Sandviken. Stort sett har seierene vært komfortable, men i hjemmekampen i juli ble det spenning. Da ledet Brann 2-0 til pause og hadde tilsynelatende god kontroll på kampen. Så scoret Åsane ut av ingenting og la inn en sluttspurt som Brann slet med å håndtere. Det endte likevel med en ny seier, som du kan lese mer om her.

For Åsane er poengene minst like viktige som de er for Brann. Tabelljumbo Arna-Bjørnar har plutselig begynt å sanke poeng og kan fort finne på å vinne igjen hjemme mot Kolbotn. I så tilfelle vil de klatre på tabellen og dytte Åsane ned på direkte nedrykksplass. Såfremt Åsane ikke får med seg noe fra Stadion, da.

Det vil de nok kjempe med nebb og klør for å klare. Åsane vet å yppe seg når de kommer på besøk hos storesøster Brann. Dessuten har de spilt uavgjort mot både Rosenborg, Stabæk og LSK Kvinner i sommer. Det er altså ingen kasteball som kommer til Stadion på søndag.

Men det er klart det skal bli ny seier. Lauren Davidson og Signe Gaupset har funnet tonen på banen, så du skal ikke se bort ifra at det kommer noen målpoeng derfra mot Åsane. Vil du få det med deg fra tribunen, som du burde, kan du få med deg en kompis eller tre og fikse billetter her.

Det skjer masse på kampdag. Her får du full oversikt!

Våre to foregående motstandere er også våre to neste motstandere. Om én uke venter Kolbotn på Grorud Stadion, og uken etter venter Røa på Brann Stadion. Billetter til den kampen kommer på brann.no.

Fem siste oppgjør mot Åsane:

  • 2024: Brann 2–1 Åsane
  • 2024: Åsane 0–4 Brann
  • 2024: Åsane 0–3 Brann
  • 2023: Åsane 0–1 Brann
  • 2023: Åsane 0–2 Brann

Skader og suspensjoner

Nanne Ruuskanen og Rikke Nygard er ute med skader. Cecilie Redisch Kvamme venter barn og er derfor ikke med. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen.

Annonse fra Eliteserien: