Før kampen: Lyn–Brann

Brann møter Lyn i Toppseriens 24. serierunde. Kampen har avspark på Kringsjå Kunstgress lørdag 19. oktober klokken 15.00 og sendes på NRK1.

Annonse:

Brann er et høstlag, sies det. Det er i hvert fall sant i år. Syv strake seiere uten å slippe inn mål betyr at Brann har overtatt andreplassen og rykket ifra Rosenborg. Etter tapet deres mot LSK Kvinner i forrige serierunde, er det bare en syltynn teori som kan ta fra Brann sølvet. Det er dessverre for langt opp til Vålerengen på topp, så vi kan med temmelig stor sikkerhet si at Brann kommer på andreplass i Toppserien i år.

Høstsesongen skal uansett avsluttes med stil. Rosenborg, Vålerengen og Arna-Bjørnar er motstandere i november, men først venter altså Lyn på Kringsjå Kunstgress. Der var vi også på besøk i slutten av juni. Da var Brann gode - Aahjem scoret to mot gamleklubben før pause, mens Justine Kielland, Rakel Engesvik og Johanna Renmark la på til 3, 4 og 5–1 i andre omgang.

Her kan du se høydepunkter fra den kampen.

Seieren føyer seg inn i en god statistikk mot Lyn. På de siste ni kampene mot Oslo-laget har det blitt åtte seiere og ett tap. Tapet kom i fjor høst. Brann hadde ikke tapt på mange måneder, men Lyn overrasket og vant 3–2 på Kringsjå Kunstgress. Kampen inneholdt både et absurd selvmål og en vanvittig scoring fra Marit Bratberg Lund, som du kan gjenoppleve her.

Denne sesongen har Lyn hatt varierende resultater. De har tapt poeng mot bunnlagene, men har også vist at de kan yppe seg mot topplagene. I sommer vant de 2–0 mot Vålerengen, og i høst har de vunnet borte mot Rosenborg to ganger. I forrige serierunde fikk Vålerenga revansje for tapet, da de vant 3–0 over byrivalen på Intility Arena. 

Anna Aahjem møter gamle lagvenninner for tredje gang siden overgangen til Brann. Hun har scoret mål i begge de to tidligere kampene mot gamleklubben. Nå ligger hun an til å bli toppscorer i Toppserien og er nok lysten på ny scoring mot Lyn. Vil du få det med deg fra tribunen, kan du kjøpe billett her!

Om to uker skal vi fylle opp Stadion, for da kommer serieleder Vålerengen på besøk. Billetter til toppkampen finner du her!

Siste fem bortekamper mot Lyn:

  • 2023: Lyn 1–5 Brann
  • 2023: Lyn 3–2 Brann
  • 2023: Lyn 1–2 Brann
  • 2022: Lyn 0–2 Brann
  • 2021: Lyn 1–2 Sandviken

Skader og suspensjoner
Rikke Nygard er fortsatt ute med skade. Cecilie Redisch Kvamme venter barn og er derfor ikke med. Karoline Haugland må stå over kampen på grunn av gule kort.

Annonse fra Eliteserien: