Flyr videre i Europa

Brann fikk en mareritt-start mot Go Ahead Eagles, men snudde til seier. Dermed er Brann videre til tredje kvalifiseringsrunde i Conference League.

Foran et elektrisk Brann Stadion fikk Brann en verst tenkelig start på kampen. Bortelaget brukte under to minutter på å spille seg gjennom og ta ledelsen.

Etter den fryktelige starten var kom Brann seg inn igjen i kampen, og det var relativt jevnspilt frem mot pause. Begge lag skapte halvsjanser, men det ble ingen mål før Brann vant ballen høyt like før pause.

Det ble satt fart inn i 16-meteren, og etter fine kombinasjoner havnet ballen hos Bård Finne. Han avsluttet på første berøring og utlignet med et skudd i hjørnet.

Etter hvilen var det et annet Brann-lag som kom på banen enn i første omgang. Presse satt og det ble skapt sjanser fra start av. Etter 62 minutter fikk Brann et av mange hjørnespark. Som i Europa i 2023 ruvet Fredrik Pallesen Knudsen over alt og alle stanget Brann i ledelsen.

Brann fortsatte presset etter scoringen, mens bortelaget kastet flere folk i angrep. Etter 70 minutter spilte de seg alene gjennom med keeper, men Mathias Lønne Dyngeland vartet opp med en ellevill redning.

Brann hadde flere sjanser til å score flere mot slutten, men det ble ikke mål.

Det spiller ingen rolle. Brann er videre til tredje kvalifiseringsrunde i Conference League, der blir motstanderen vinneren av skotske St. Mirren og islandske Valur. Den kampen spilles senere torsdag kveld, og Brann begynner uansett borte. Billettinformasjon kommer når Brann vet motstander og kamptidspunkt.

Brann–Go Ahead Eagles 2–1 (1–1)

Conference League, 2. kvalifiseringsrunde., kamp 2. Brann Stadion. Dommer: Edgars Maļcevs, Latvia.  Tilskuere: 14.055. Gult kort: Joachim Soltvedt, Brann. Jeffrey de Lange, Jamal Amofa, Mathis Suray, Victor Edvartsen, Go Ahead Eagles.

0–1: Søren Tengstedt (2.)
1–1: Bård Finne (42.)
2–1: Fredrik Pallesen Knudsen (62.)

Brann (4–3–3): Mathias Lønne Dyngeland – Martin Hellan (Ulrik Mathisen fra 75.), Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen, Joachim Soltvedt –  Thore Pedersen (Sander Kartum fra 75.), Emil Kornvig, Felix Horn Myhre – Magnus Warming (Ole Didrik Blomberg fra 64-.), Bård Finne (Aune Heggebø fra 75.), Niklas Castro (Eivind Helland fra 85.).