Er i gang med sin niende sesongoppkjøring med Brann

Ruben Kristiansen (35) går inn i sin tiende sesong og niende sesongoppkjøring med Brann. Brann-veteranen merker flere forskjeller i år, sammenlignet med de foregående årene.

Annonse:

Sommeren 2015 kom Ruben Kristiansen til Brann fra Vålerenga. Han debuterte hjemme mot Åsane i kampen som endte 2–2, der han også noterte seg på scoringslisten med et nydelig langskudd. 

Nå, snart ni år senere, har han rukket å spille 218 kamper til, som har ført han opp på 15. plass over spillere med flest kamper i Branns historie. Scoringssnittet fra debuten står det ikke like bra til med, han har scoret tre ganger til siden debutscoringen i 2015. 

Men med alle disse årene bak seg er det ingen i dagens Brann-tropp som kan svare bedre på spørsmålet: Dere har trent noen uker når, hvordan ser det ut? 

– Det ser veldig lovende ut så langt, og det er god intensitet. Jeg har sjeldent sett at det ser så bra ut, så tidlig, sier Kristiansen. 

Han utdyper det med at laget allerede har en veldig klar spillestil og at det er de samme ansiktene som er her nå, som avsluttet forrige sesong. Dermed kan man bruke mer tid på å terpe på detaljer enda tidligere i år enn man har kunnet i sesongoppkjøringene i tidligere sesonger. 

Rekordlang

Med drøssevis av sesongoppkjøringer bak seg, skulle man tro Kristiansen hadde vært gjennom det meste. Men årets planlagte treningsleir til Marbella er Brann-rekord i nyere tid. Brann reiser til Spania i 26 dager sammenhengende, for å forberede seg best mulig til sesongstart. 

– Det blir veldig kjekt å komme seg til Spania og ha gode treninger der. I tillegg blir det deilig å spille kamper igjen, sier han. 

For gjennom oppholdet i Spania skal Brann spille tre treningskamper. De kan man lese mer om her.  

I år som i fjor går er det en skadefri Kristiansen som er i gang med oppkjøringen. Men i fjor ble det stopp tidligere enn han hadde håpet. 

– Alt gikk bra frem til cupfinalen, men etter det var det «game over», sier Kristiansen. 

For han fikk en strekk i kampen som sikret Brann NM-gullet, og gjennom sommeren spilte han med plager i lysken. Hjemmekampen mot AZ Alkmaar i Conference League 31. august ble hans siste. Så bar turen til Tyskland for et inngrep i lysken, og flere kamper ble det ikke den sesongen. 

– Men nå kjennes det bra, så får vi håpe det fortsetter sånn, gliser han. 

Annonse fra Eliteserien: