Engesvik avgjorde mot LSK Kvinner

Brann sløste med sjansene. Så dukket verdens beste trønder opp på første stolpe.

Se høydepunktene i videovinduet over eller direkte på vår YouTube-kanal her.

Brann var igjen det klart beste laget på Stadion. LSK Kvinner fikk knapt låne ballen og hadde mer enn nok med å forsvare seg. Det første målet kunne kommet allerede etter ti minutter. Da fikk Johanna Renmark skutt fra god posisjon, men skuddet gikk rett på LSK-keeper Cecilie Fiskerstrand.

Det baktunge bortelaget kom på noen sjeldne overganger utover i omgangen, uten at Aurora Mikalsen fikk høy puls av den grunn. Det var nemlig Brann som var klart nærmest scoring, og i minuttene før pause kom sjansene så tett at det var knapt til å tro at ballen ikke gikk i mål.

Dominansen fortsatte i andre omgang. Brann rullet opp angrep etter angrep og avslutningene haglet mot LSK-målet, men hver bidige gang gikk ballen enten utenfor eller rett i klypen til keeper. Frustrasjonen økte både på tribunen og på banen. Skulle det bli nok et poengtap etter sjansesløseri?

Etter 73 minutter gikk ballen endelig i mål. Signe Gaupset spilte fri Anna Aahjem, som fikk tid og rom til å sette ballen kontrollert i hjørnet. Hele Stadion jublet, men linjedommer markerte for offside. Fire minutter senere gikk ballen i mål igjen. Denne gangen kom Eide Lie nedover på høyresiden og la ballen hardt inn foran mål. Rakel Engesvik kom først på ballen og satte den i nettet. Scoringen ble godkjent og Brann tok en veldig fortjent ledelse!

LSK Kvinner hadde ingenting å svare med i sluttminuttene. Brann var nærmere 2-0, da kaptein Marthine Østenstad fikk skutt like utenfor sekstenmeteren. Ballen suste like utenfor stolpen. Dermed ble det bare ett mål, men tre deilige poeng!

Neste hjemmekamp er mot bynabo Arna-Bjørnar. Billetter til den kampen finner du her!

Brann–LSK Kvinner 1–0 (0–0)

1–0: Rakel Engesvik (78.)

Toppserien, runde 11. Brann Stadion. Tilskuere: 1970. Dommer: Markus Lille. Gult kort: Mia Authen, LSK Kvinner. Amalie Eikeland, Brann.

Brann (4–3–3): Aurora Mikalsen – Amalie Eikeland, Marthine Østenstad, Joanna Tynnilä, Tomine Svendheim – Signe Gaupset (Ingrid Stenevik fra 88.), Justine Kielland, Karoline Haugland – Johanna Renmark (Nora Eide Lie fra 45.), Anna Aahjem (Marit Bratberg Lund fra 76.), Rakel Engesvik.