Endelig tilbake i kamptropp: – Har vært mange nye følelser

Mads Sande er endelig tilbake i kamptroppen til Brann, nesten ett år etter at han røk korsbåndet i debuten i fjor. Her forteller han om den lange veien tilbake.

Annonse:
  • 18. juli, 2023: Mads Sande signerer for Brann, på en avtale som gjelder fra 1. januar 2024. Det er etter at hans kontrakt med FK Haugesund går ut. 
  • 31. august, 2023: Brann og Haugesund blir enige om en overgangssum som gjør at Sande blir Brann-spiller umiddelbart. 
  • 3. september, 2023: Sande blir byttet inn for Niklas Castro i det 70. spilleminutt i hjemmekampen mot Sarpsborg 08, og får de siste 20 minuttene. I løpet av dem blir han taklet og kjenner at noe er galt i kneet. Det viser seg å være en korsbåndsskade, som gjør at han må operere. 

Lørdag 20. juli 2024 spiller Brann i Eliteserien mot nettopp Sarpsborg 08 på bortebane. Den dagen er det 321 dager siden Sande kom inn til sin Brann debut, og det er første gang han er med i tropp igjen siden skaden. 

– Det har vært et kjipt år med mye egentrening og se laget spille fra utsiden. Men nå fokuserer jeg bare på veien fremover, sier Mads Sande. 

For forrige helg fikk han sine første spilleminutter etter skaden, da han kom inn for Brann 2 mot Sotra etter 70 minutter. Da ledet Sotra 3–2, men kort tid etter økte de til 4–2. Brann 2 reduserte fem minutter før slutt og fem minutter på overtid banket Sande ballen i mål og sikret ett poeng for laget. 

I intervjuet under forteller han om sitt første år i Brann, hvordan han har jobbet seg tilbake fra skaden og gleden av å være skadefri og kampklar igjen. 


Se intervjuet i videovinduet over eller direkte på vår YouTube-kanal.

 

Annonse fra Eliteserien: