Endelig seier på Intility!!!

Brann snudde kampen og tok sin syvende strake seier i serien, da Vålerenga ble slått på Intility søndag kveld. Det ble også Branns først seier på Intility på det niende forsøket.

Brann fikk en dårlig start på kampen, da Vålerenga tok ledelsen tidlig. Et innlegg fra kanten fant Andrej Ilic som avsluttet via bakken, i Mathias Dyngeland og i mål.

Etter Vålerengas scoring skjedde det lite de neste 25 minuttene. Begge lagene maktet ikke å skape noen målsjanser, før det var gått 30 minutter av kampen. Da stormet Bård Finne fremover og spilte perfekt gjennom Frederik Børsting. Alene med keeper utlignet dansken.

Flere mål ble det ikke før hvilen.

Etter pause startet Brann bedre enn i første omgang, og etter drøye ti minutter kombinerte man seg flott gjennom på siden. Ballen havnet på 16 meter hos Joachim Soltvedt som banket til. Skuddet gikk via en forsvarer og opp i nettaket, foran et kokende bortefelt.

Men Brann ble redusert til ti mann midtveis i andre omgang. Vålerenga løp gjennom på en kontring, og Bård Finne stoppet kontringen som bakerste mann. Det endte med rødt kort. Minutter senere ble også Vålerengas Simen Juklerød utvist, etter å ha stoppet Ulrik Mathisen som var på full fart gjennom alene med keeper.

Flere mål ble det ikke, og Brann kunne juble for sin syvende strake seier i serien. Det ble også tidenes første seier på Intility arena, på Branns niende forsøk. Brann klatret også opp på medaljeplass!

Neste hjemmekamp er mot Molde lørdag 21. oktober klokken 18.00, og billetter er alt i salg her.

Vålerenga–Brann 1–2 (1–1)

1–0: Andrej Ilic (7.)
1–1: Frederik Børsting (31.)
1–2: Joachim Soltvedt (56.)

Eliteserien runde 24. Intility Arena. Tilskuere: 10.011.  Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, Valder IL. Rødt kort: Simen Juklerød, Vålerenga. Bård Finne, Brann. Gult kort:

Brann (4–3–3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Eivind Helland, Joachim Soltvedt –  Sander Kartum (Aune Heggebø fra 69.), Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre – Ulrik Mathisen (Niklas Castro fra 88.), Bård Finne, Frederik Børsting.