Endelig seier i Drammen

Det tok ti år, men Brann vant endelig på Marienlyst da Strømsgodset ble slått 3–2 søndag kveld.

Drammen kunne varte opp med rundt 40 gradere høyere temperatur enn da lagene møttes i siste serierunde i fjor. Og Brann fikk kampens første sjanser alt før det var spilt ett minutt. Emil Kornvig testet skuddfoten fra 20 meter, men Godsets keeper fikk slått unna til hjørnespark.

Minutter senere hadde Kornvig nok et skuddforsøk, men med samme utfall.

Godsets første sjanse kom like før det var spilt 20 minutter, da de  kom seg fri på kanten og fikk lagt inn. Men Brann-forsvaret headet unna til hjørnespark.

Like etter ventet to magiske minutter for Brann. Først slo Ole Didrik Blomberg inn på bakre stolpe til en umarkert Bård Finne. Spissen avsluttet iskaldt og satte den i perfekt bue over keeper i motsatt hjørne.

Under to minutter etter kom Brann seg gjennom igjen. Denne gangen hadde Niklas Castro vandret over på høyresiden. Hans harde innlegg langs bakken gjorde at Gustav Valsvik satte ballen i eget mål, i et forsøk på å avverge at ballen nådde frem til Finne.

Brann fortsatte å være det beste laget i banespillet, men Strømsgodset straffet Brann på en kontring fem minutter før pause. Logi Tomasson reduserte for hjemmelaget.

Sidebytte

Etter hvilen fortsatte kampen som i første omgang. Brann mest med ballen. Godset farlige på kontringer og dødballer. Men det var Brann som skulle score først i denne omgangen også.

Etter en drøy time av kampen spilte Brann seg fint inn 16-meteren til Strømsgodset. Niklas Castro avsluttet fra skrått hold, men keeper reddet. Returen havnet i feltet og Castro vant den tilbake, sendte videre til Sander Kartum som satte ballen i mål.

Ti minutter før slutt kom innbytter Mads Sande gjennom med hjemmelagets keeper, og han løftet ballen over keeper og i mål. Men assistentdommeren hadde løftet flagget og målet ble annullert.

To minutter på overtid reduserte Strømsgodset igjen, og kastet alle fremover i overtidsminuttene.

Men Brann sto i mot, og tok sin første seier i Drammen siden 2014.

To kamper i Europa neste

Branns to neste kamper er i Conference League mot skotske St. Mirren. Bortekampen spilles torsdag 8. august, mens returen på Stadion spilles torsdag 15. august. Billettsalget er allerede i gang for partoutkortinnehavere. På på tirsdag åpner salget for dem som abonnerer på nyhetsbrev fra Brann.

Abonnerer du ikke på nyhetsbrev kan du gjøre det med å bla ned til bunnen av denne artikkelen og skrive inn e-postadressen din der. Her er mer informasjon om billettsalget til kampene i Europa.

Strømsgodset–Brann 2–3 (1–2)

Eliteserien, runde 17. Marienlyst stadion. Dommer: Tore Hansen, Feda IL.  Tilskuere: 5601. Gult kort: Fredrik Kristensen Dahl, Elias Melkersen, Strømsgodset.

0–1: Bård Finne (20.)
0–2: Selvmål (22.)
1–2: Logi Tomasson (39.)
1–3: Sander Kartum (63.)
2–3: Samuel Silalahi (90.)

Brann (4–3–3): Mathias Lønne Dyngeland – Thore Pedersen, Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen, Joachim Soltvedt –  Sander Kartum, Emil Kornvig, Felix Horn Myhre – Ole Didrik Blomberg (Ulrik Mathisen fra 66.), Bård Finne (Aune Heggebø fra 74.), Niklas Castro (Mads Sande fra 74.).