Brann er i Champions League!

Brann vant 2–0 mot Glasgow City på Stadion og er med det klar for gruppespillet i Champions League!

Kan du tro det? Etter en knusende seier i Skottland og en kontrollert seier på Stadion er Brann klar for gruppespillet i Champions League. Det er det ingen andre norske lag som har fått til siden gruppespillet ble innført. Brann er historisk!

Kampen på Stadion åpnet roligere enn den i Skottland forrige uke, men også her i Bergen var Brann det førende laget. Skottene var ikke i nærheten av å sette press på Brann, som de var nødt til å gjøre om de skulle ha håp om avansement. Istedenfor var det Brann som stod for sjansene.

Etter en knapp halvtime fikk Rikke Nygard vendt opp i mellomrommet før hun spilte ballen gjennom til Larissa Crummer. Avslutningen hennes fra skrått hold gikk rett på keeper og endte med hjørnespark for Brann. Det hjørnesparket endte nesten i mål, men Ingrid Stenevik sin avslutning snek seg utenfor stolpen.

Noen minutter senere fikk Brann hjørnespark på ny. Keeper hadde ikke kontroll på innlegget fra Marit Bratberg Lund. Hun slo ballen rett i beina på Marthine Østenstad, som var våken og satte inn kampens første scoring! Det ble omgangens eneste scoring, og Brann var dermed et lite skritt nærmere gruppespillet da dommer markerte for pause.

Brann styrte spillet også etter pause. Omgangen åpnet med en kanon mot det lengste krysset fra Lund, men keeper reddet. Deretter fulgte mange rolige minutter på Stadion, hvor Brann styrte spillet og kontrollerte seieren inn.

Og så kom kampens store øyeblikk. Fem minutter før slutt fyrte Nora Eide Lie av fra 25 meter og ballen føk opp i krysset! En Champions League-verdig scoring og en strålende avslutning på en herlig kveld på Stadion.

Brann vant 6–0 sammenlagt over Glasgow City og vi kan dermed forberede oss på Champions League-fotball i Bergen! For en herlig tid å være Brann-supporter!!!

Husk at det er storkamp i Toppserien allerede på søndag! Da kommer Rosenborg på besøk til Stemmemyren. Kampen har avspark 15:00. Billetter finner du her!

Brann-Glasgow City 2–0 (1–0)

1–0: Marthine Østenstad (33.)
2–0: Nora Eide Lie (85.)

Champions League, playoff. Brann Stadion. Dommer: Marta Huerta. Tilskuertall: 6833. Gult kort: Megan Foley, Amy Muir, Glasgow City.

Brann (3–5–2): Aurora Mikalsen – Ingrid Stenevik, Marthine Østenstad, Joanna Tynnilä – Amalie Eikeland (Tomine Svendhiem fra 75.), Rikke Nygard (Johanna Renmark fra 59.), Justine Kielland (Nora Eide Lie fra 59.), Karoline Haugland, Marit Bratberg Lund (Sara Ritter fra 78.) – Larissa Crummer, Rakel Engesvik (Signe Gaupset fra 59.).