Videre til semifinalen

Vi é på vei til Ullevaal! Brann er videre i cupen etter 4-0-seier mot AaFK Fortuna. Semifinalen spilles borte mot Vålerenga.

Se høydepunktene i videovinduet over eller på YouTube her.

Etter en ruskete start på kvartfinalen kom kampens første scoring på et hjørnespark. Nora Eide Lie svingte ballen inn mot bakerste stolpe, hvor Marthine Østenstad stanget ballen i en Aalesund-rygg, via tverrliggeren og i mål.

AaFK yppet seg like etter scoringen, uten at de klarte å sette Sandra Stavenes på prøve. Istedenfor doblet Brann ledelsen. Hjemmelaget slet med å få kontroll på Signe Gaupset, og etter 35 minutter fikk hun vendt opp og fyrt av et skudd fra god posisjon. Keeper reddet, men returen ble satt sikkert i mål av Amalie Eikeland.

Man kan vel trygt si at andre omgang er en av de mer kjedelige omgangene Brann har spilt i år. AaFK løftet seg og var fullt på høyde med Brann etter pause, men det resulterte ikke i særlig store målsjanser. Heller ikke Brann fikk det helt til offensivt. Pasningsspillet var for upresist.

Omgangen gikk mot slutten, uten at det hadde blitt skapt noen nevneverdige sjanser hverken den ene eller den andre veien. Så, noen minutter før slutt, kom plutselig den tredje scoringen. Debutant Lauren Davidson mottok ballen i feltet og la den ut til Ingrid Stenevik, som like greit banket den i mål fra 20 meter. En herlig scoring!

Noen minutter senere fikk Davidson også vist frem målteften hennes. Hun ble spilt gjennom i feltet, tok den med seg med et presist medtak og la ballen iskaldt bort i det lengste hjørnet. Forhåpentligvis den første av mange scoringer i Brann-drakt!

Dermed endte det til slutt 4–0 i kvartfinalen. I semifinalen venter Vålerenga i Oslo.

Husk hjemmekampen mot Kolbotn på lørdag! Billetter til kampen finner du her.

AaFK Fortuna–Brann 0–4 (0–2)

0–1: Marthine Østenstad (23.)
0–2: Amalie Eikeland (35.)
0–3: Ingrid Stenevik (84.)
0–4: Lauren Davidson (88.)

Norgesmesterskapet, kvartfinale. Color Line Stadion. Tilskuere: 2114. Dommer: Emilie Rodahl Torkelsen. Gult kort: Ingen.

Brann (4–2–3–1): Sandra Stavenes – Nea Leahtola (Joanna Tynnilä fra 46.), Marthine Østenstad, Ingrid Stenevik, Mia Authen – Mathilde Kruse, Nora Lie Eghdami (Cassandra Bogere fra 70.) – Johanna Renmark (Rakel Engesvik fra 70.), Signe Gaupset (Andrine Hegerberg fra 56.), Amalie Eikeland – Anna Aahjem (Lauren Davidson fra 46.).