Vant siste kamp før sommerpausen

Det ble spennende på slutten, men Brann vant 2-1 mot Åsane i siste kamp før ferien.

Se høydepunktene i videovinduet over eller på YouTube her.

Siste kamp før sommerpausen startet relativt rolig. Brann nærmet seg Åsane-målet gradvis, og etter femten minutter kom den første scoringen. Nora Eide Lie spilte en lur pasning gjennom til Amalie Eikeland, som var sikker alene med keeper og satte inn 1–0 til Brann.

Den neste målsjansen var Åsane sin. Etter en halvtime kom de til innlegg fra høyresiden, og i feltet var tidligere Sandviken-spiller Marina Jensen. Headingen hennes hadde god retning, men Aurora Mikalsen vartet opp med en strålende redning.

De store Brann-sjansene uteble i den første omgangen. Likevel kom 2-0-scoringen fem minutter før pause. Johanna Renmark kom seg fri på høyresiden og spilte ballen inn i feltet langs bakken. Åsane-forsvarer Helene Gloppen skulle klarere, men endte opp med å sette ballen i eget mål. Dermed gikk Brann til pause med tomålsledelse, til tross for en noe tam første omgang.

Andre omgang startet med en stor sjanse til Anna Aahjem. Åsane mistet ballen idet de skulle spille seg ut bakfra, og da åpnet det seg opp rom. Det så Rakel Engesvik, som spilte ballen raskt gjennom til Aahjem. Fra ti meter satte hun ballen rett på keeper.

Brann hadde god kontroll på poengene nesten hele omgangen. Åsane klarte ikke å utfordre Brann-forsvaret, mens Brann stort sett holdt ballen i laget. Etter 68 minutter kunne det ha stått 3–0, da Åsane igjen mistet ballen i farlig posisjon. Signe Gaupset kom til avslutning, men ballen gikk utenfor mål.

Fem minutter før full tid tok det plutselig fyr på Stadion. Aurora Mikalsen rotet med ballen i beina og ga Åsane-spiss Milena Kokosz et åpent mål å score på. Åsane reduserte til 2–1, og da var det plutselig spenning i kampen igjen. Brann stresset og pådro seg kort både på banen og på benken. Sluttspurten fra Åsane var skummel, men utligningen kom aldri. Brann vant siste kamp før sommerpausen!

Husk å få med deg de to kampene som spilles på Stadion i juli. Brann herrer møter Haugesund 13. juli, mens Norge møter Nederland til en avgjørende kamp i EM-kvalifiseringen. Billetter til begge de to kampene finner du her!

Brann–Åsane 2–1 (2–0)

1–0: Amalie Eikeland (16.)
1–1: Helene Gloppen (selvmål, 41.)
2–1: Milena Kokosz (85.)

Toppserien, runde 15. Brann Stadion. Tilskuere: 1503. Dommer: Markus Lille. Gult kort: Joanna Tynnilä, Karoline Haugland, Martin Ho, Brann. Savanna Duffy, Åsane. Rødt kort: Martin Ho, Brann.

Brann (4–3–3): Aurora Mikalsen – Amalie Eikeland, Marthine Østenstad, Joanna Tynnilä, Tomine Svendheim (Marit Bratberg Lund fra 46.) – Signe Gaupset, Karoline Haugland, Nora Eide Lie (Natasha Anasi-Erlingsson fra 79.) – Johanna Renmark (Ingrid Stenevik fra 59.), Anna Aahjem, Rakel Engesvik (Andrine Hegerberg fra 59.).