Vant byderbyet på Stadion

Åsane ga kamp om poengene, men en sen Brann-scoring sikret ny seier i Toppserien.

Se høydepunktene i videovinduet over eller på YouTube her.

Brann har for vane å dominere kampene mot Åsane, men denne gangen var det en ganske åpen kamp på Brann Stadion. Den første sjansen var det bortelaget som skapte, etter bare fire minutter. Mikalsen reddet først, mens Tomine Svendheim blokkerte returen. Publikum pustet lettet ut.

Også Brann hadde store muligheter til å ta ledelsen i første omgang. Bare noen minutter etter dobbeltsjansen til Åsane gjorde Anna Aahjem en god jobb i Åsane-feltet, som kunne ha resultert i scoring. De største Brann-sjansene kom imidlertid noen minutter før pause. Karoline Haugland og Nora Lie Eghdami kom til gode muligheter, men ble stoppet av to gode keeperredninger.

En åpen kamp var det også etter pause, og både Brann og Åsane kunne ha scoret. Nærmest scoring var det likevel Brann som kom. For eksempel etter 70 minutter, da Haugland satte ballen i metallet. Men ballen gikk ikke i mål, tiden begynte å renne ut og man kunne ense en voksende frustrasjon både på banen og på tribunen.

Så viste verdens beste trønder seg frem. Hun driblet seg inn i Åsane-boksen, dro seg ned til dødlinjen og la ballen inn foran mål. Der var Eikeland, som kunne sette ballen i et åpent mål. Brann var endelig i ledelsen!

Åsane var farlig frempå ved flere anledninger. Spissparet Marie Seim og Katarina Sunde plaget Brann-forsvaret gjennom hele kampen og fikk nesten uttelling ved noen anledninger. Men de store målsjansene uteble. Ledelsen holdt hele veien inn og Brann vant 1-0 i et underholdende derby på Stadion!

Nå ser vi frem mot neste kamp. Om én uke venter Kolbotn på Grorud Stadion, og uken etter venter Røa på Brann Stadion. Billetter til den kampen kommer på brann.no.

Brann–Åsane 1–0 (0–0)

1–0: Amalie Eikeland (72.)

Toppserien, runde 19. Brann Stadion. Tilskuere: 1951. Dommer: Maren Hatletvedt. Gult kort: Savanna Duffy, Karen Vistnes og Milena Kokosz, Åsane.

Brann (4–2–3–1): Aurora Mikalsen – Nea Lehtola (Ingrid Stenevik fra 64.), Marthine Østenstad, Joanna Tynnilä, Tomine Svendheim – Karoline Haugland, Nora Lie Eghdami (Mia Authen fra 89.) – Lauren Davidson (Johanna Renmark fra 59.), Signe Gaupset (Mathilde Kruse fra 60.), Amalie Eikeland – Anna Aahjem (Rakel Engesvik fra 45.).