Tapte toppkampen på Stadion

Brann tapte igjen 2-0 mot Vålerenga, til tross for dominans før pause.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over eller på vår YouTube-kanal her.

Brann gikk høyt ut i toppkampen på Stadion. Vålerenga ble presset dypt i banen og slet med å håndtere den høye intensiteten til Brann-spillerne. Det var ingen tvil om at Brann hadde overtaket i den første omgangen.

Etter tolv minutter kunne overtaket ha resultert i scoring. Anna Aahjem mottok ballen, vendte vekk en Vålerenga-forsvarer og banket til. Avslutningen ble reddet, men keeper måtte gi retur. Ballen endte til slutt opp hos Tomine Svendheim. Hennes avslutning gikk forbi keeper, men ble stoppet på streken av et Vålerenga-bein.

Vålerenga ble omtrent presset inn i eget mål. Likevel tok de ledelsen etter 17 minutter. Mikalsen rotet med mottaket sitt og mistet ballen til Vålerengas vestlending Olaug Tvedten. Hun tok et touch fremover før hun deiset i bakken. Det var Ingrid Stenevik sin skyld, mente dommeren, og pekte på straffemerket. Elise Thorsnes satte ballen ned i det høyre hjørnet, via hansken til Aurora Mikalsen. Vålerenga var i ledelsen, mot spillets gang.

Dominansen fortsatte også etter scoringen. Angrepene kom som oftest på høyresiden, hvor Rakel Engesvik driblet seg forbi Vålerenga-forsvarere og skapte flere farlige situasjoner i boksen. Ingen av dem endte i scoring. Like før pause lå ballen endelig i nettet, da Marthine Østenstad nikket ballen i mål. Scoringen ble imidlertid annullert for offside. Det så ut som en korrekt avgjørelse.

Brann mistet overtaket etter pausen. Sjansene uteble og Vålerenga kom mer med i kampen. Etter en drøy time angrep de på høyresiden. Janni Thomsen løp ifra Tomine Svendheim og la ballen inn langs bakken. Emma Stølen Godø var først på ballen og satte den bort i det lengste hjørnet. Vålerenga ledet 2-0.

Den siste halvtimen var ikke all verden. Vålerenga hadde god kontroll på poengene og holdt unna til siste fløytesignal. Det ble et 2-0-tap mot Vålerenga igjen, til tross for total dominans i første omgang. Akkurat som i borteoppgjøret tidligere i år. Gu' kor irriterende.

Heldigvis er det ikke lenge til en ny mulighet for å ta poeng i Toppserien. På lørdag klokken 15:00 kommer Åsane på besøk til Brann Stadion. Billetter finner du her!

Kampfakta:

Brann–Vålerenga 0–2 (0–1)

Mål:
0–1: Elise Thorsnes (17.)
0–2: Emma Stølen Godø (63.)

Toppserien, runde 15. Brann Stadion. Tilskuere: 2216. Dommer: Aleksander Skjold Vermundsen. Gult kort: Ingen.

Brann (3–4–3): Aurora Mikalsen – Ingrid Stenevik (Andrine Hegerberg fra 75.), Marthine Østenstad (Natasha Anasi-Erlingsson fra 67.), Joanna Tynnilä – Amalie Eikeland, Karoline Haugland, Signe Gaupset, Tomine Svendheim – Johanna Renmark (Marit Bratberg Lund fra 62.) Anna Aahjem, Rakel Engesvik.