Storseier i byderbyet

Fem ulike målscorere sørget for 5-1-seier i derbyet mot Arna-Bjørnar.

Se høydepunktene i videovinduet over eller direkte på vår YouTube-kanal her.

Endelig rant målene inn på Stadion! Etter tre hjemmekamper med sjansesløseri var det godt å se resultatet av avslutningstreningen som Karoline Haugland rapporterte om tidligere denne uken.

Det tok kun seks minutter før ballen lå i nettet. Anna Aahjem utnyttet en feil i Arna-Bjørnar-forsvaret, snappet opp ballen og spilte gjennom Nora Eide Lie. Alene med keeper satte hun ballen iskaldt ned i hjørnet.

Målsjansene kom på løpende bånd. Arna-Bjørnar brukte alle sine krefter på å forsvare seg og slet med å holde ballen i laget. Etter en halvtime presset Brann frem nok en tabbe hos bortelaget. Rakel Engesvik vant ballen rett utenfor sekstenmeteren, så at keeper stod langt ute og lobbet ballen elegant i mål. En typisk Engesvik-scoring!

Fem minutter senere, på Branns syvende hjørnespark, kom scoring nummer tre. Justine Kielland siktet seg inn på første stolpe, hvor Aahjem kom først på ballen og satte ballen i mål. Dermed stod det 3-0 til pause, etter en omgang Brann dominerte fra start til slutt.

I pausen ble Marit Bratberg Lund byttet inn. Hun kom fort til store sjanser på venstresiden. Først avsluttet hun rett på keeper, deretter over mål. På hennes tredje sjanse gikk ballen endelig i nettet. Amalie Eikeland kom rundt på høyresiden og slo et innlegg mot Bratberg Lund på bakerste stolpe. Keeper reddet første avslutning, men returen satte hun sikkert i mål.

Etter en time ble 15 år gamle Heidi Steinsbø Halbmayr byttet inn til sin debut i Toppserien. Samtidig ble Andrine Hegerberg byttet inn til hennes første minutter på Brann Stadion siden skaden. Det tok ikke lang tid før hun fikk vist frem overblikket sitt. Brann kombinerte fint utenfor sekstenmeteren, og Hegerberg brukte ett touch på å sende ballen videre til Signe Gaupset på vei gjennom. Gaupset la på til 5-0 med den største selvfølgelighet.

Flere Brann-mål kunne det ha blitt, hadde det ikke vært for gode redninger fra tidligere Brann-keeper Hanne Larsen. Ørten hjørnespark og skudd ble reddet og bokset unna av sisteskansen til bortelaget. På slutten av kampen kom heller Arna-Bjørnar på et sjeldent besøk på Brann sin banehalvdel. Linnea Sælen løp ifra Brann-forsvaret, rundet keeper og satte ballen i mål.

Dermed endte det 5-1 mot Arna-Bjørnar. Det er nå åtte poeng opp til Vålerenga på topp, men østlendingene har én kamp mer spilt. Onsdag 3. juli klokken 19:00 kommer de på besøk på Brann Stadion. Billetter til den kampen blir lagt ut snart.

5–1: Linnea Sælen (89.)

Toppserien, runde 13. Brann Stadion. Tilskuere: 1722. Dommer: Freek van Herk. Gult kort: Tora Ose, Arna-Bjørnar.

Brann (4–3–3): Aurora Mikalsen – Amalie Eikeland (Ingrid Stenevik fra 71.), Marthine Østenstad, Joanna Tynnilä, Tomine Svendheim – Signe Gaupset, Justine Kielland (Andrine Hegerberg fra 62.), Karoline Haugland (Marit Bratberg Lund fra 45.) – Rakel Engesvik (Leah Skeistrand Garen fra 71.), Anna Aahjem (Heidi Steinsbø Halbmayr fra 62.), Nora Eide Lie.