Solid seier på Stadion

Brann var gode og vant stort igjen. Nå har vi luke ned til Rosenborg!

Se høydepunktene i videovinduet over eller på YouTube her.

Vi har vunnet fem på rad i Toppserien! Ikke nok med det: Rosenborg tapte mot Kolbotn, som betyr at vi har en luke på seks poeng ned til trønderne. For en lørdag!

Det startet som det pleier, med stor Brann-dominans. Sjansene lot imidlertid vente på seg. Det var ikke før omgangen var halvspilt at Brann kom til avslutninger mot mål, først fra Nora Lie Eghdami, deretter fra Lauren Davidson. Ingen av dem endte med scoring.

Noen minutter senere prøvde Eghdami seg igjen, denne gangen fra litt lengre hold. Hun danset seg først forbi et par Røa-spillere før hun klinket til fra 25 meter. Langskuddet var strålende, plassert helt nede ved stolperoten. En typisk Eghdami-scoring, og dermed var Brann i ledelsen!

Så fulgte noen gode og effektive Brann-minutter. Flotte kombinasjoner på høyresiden resulterte i et innlegg som Røas keeper ikke hadde kontroll på. Ballen ble mistet ut i farlig område, og da var ikke Anna Aahjem vond å be. Hun satte ballen sikkert i mål, og Brann ledet med to.

Den tredje scoringen startet med en krempasning fra Signe Gaupset. Med utsiden av foten åpnet hun opp Røa-forsvaret og sendte Tomine Svendheim gjennom på venstresiden. Hun så opp og spilte ballen lang bakken inn i feltet, hvor Karoline Haugland fikk pirket den i mål.

Før pause fikk Brann flere muligheter til å legge på til 4–0, men det ble ikke mål av avslutningene til Svendheim og Aahjem. Det stod 3–0 til pause, etter en veldig god første omgang!

Dominansen fortsatte også etter pause, selv om Røa hang litt bedre med enn de gjorde de første 45 minuttene. Gaupset klarte de likevel ikke å stoppe. Hun skapte flere farligheter, uten at noen av disse farlighetene endte med mål. For 4–0 var nemlig et gratismål. Røa sin keeper mistet fotfestet før hun mistet ballen til Eikeland. Hun kunne enkelt trille ballen i det åpne målet.

Like før slutt driblet Johanna Renmark seg frem på høyresiden og ga Eghdami en enorm mulighet til å sette inn 5–0. Avslutningen gikk dessverre langt over mål. Dermed endte det med firemålsseier på Brann Stadion. Tusen takk til alle som kom på kamp i kveld!

Nå er det lenge til neste hjemmekamp. Ikke før 12. oktober kommer Stabæk på besøk til Stadion. Før den tid venter Vålerengen i semifinalen i cupen og LSK Kvinner i serien. Er du på Østlandet? Bli med på kamp da vel!

Brann–Røa 4–0 (3–0)

1–0: Nora Lie Eghdami (27.)
2–0: Anna Aahjem (32.)
3–0: Karoline Haugland (38.)
4–0: Amalie Eikeland (78.)

Toppserien, runde 21. Brann Stadion Tilskuere: 1837. Dommer: Haakon Arve Pedersen Bue. Gult kort: Ingen.

Brann (4–2–3–1): Aurora Mikalsen – Ingrid Stenevik (Leah Garen fra 78.), Marthine Østenstad, Mia Authen, Tomine Svendheim – Nora Lie Eghdami, Karoline Haugland (Mathilde Kruse fra 62.) –  Lauren Davidson (Johanna Renmark fra 46.), Signe Gaupset (Cassandra Bogere fra 78.), Amalie Eikeland –  Anna Aahjem (Rakel Engesvik fra 62.).