Seier i generalprøven

En scoring i hver omgang sikret Brann seieren i generalprøven mot Sogndal. Nå er neste kamp mot Tromsø i første serierunde.

Kampen startet relativt jevnt, og det var lite å skrive hjem om den første halvtimen.

Men Brann hadde ballen klart mest, skapte noen halvfarligheter, uten at det ble mål. Målet kom først etter 36 minutter. Brann startet bak med keeper, og spilte av Sogndal sitt press. Svenn Crone stormet nedover høyrekanten, la ballen til Emil Kornvig som spilte videre til Niklas Jensen Wassberg. Han la den enda et hakk videre til Joachim Soltvedt som stormet inn i feltet og hamret Brann i ledelsen.

Lagene så ut til å gå til pause med Brann-ledelse, men like før pause kom Sogndal på en kontring. Et skudd gikk via Eirik Holmen Johansen, i stolpen og snek seg over streken. Dermed var lagene like langt midtveis.

I pausen satte Brann inn Magnus Warming for Ole Didrik Blomberg, og dansken brukte få minutter på å markere seg. Tre minutter etter hvilen stormet han fremover, la ballen inn mot mål og det så ut til at en Sogndal-spiller satte ballen i eget mål. Men etter kampslutt har det kommet ny informasjon, som sier at Bård Finne var sist på ballen og dermed sto for scoringen.

Flere mål ble det ikke, tross Brann dominans, og Brann vant 2–1.

Branns neste kamp er seriestarten borte mot Tromsø, mandag 1. april. Første hjemmekamp går mot utsolgt, og Fredrikstad er motstander søndag 7. april. Kjøp billetter her.

Sogndal–Brann 1–2 (1–1)

0–1: Joachim Soltvedt (36.)
1–1: Martin Høyland (45.)
1–2: Bård Finne (48.)

Treningskamp herrer. Fosshaugane Campus. Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset.  Tilskuere: 1124. Gult kort: Isaac Twum, Sogndal.

Brann (4–3–3): Eirik Holmen Johansen – Svenn Crone (Martin Hellan fra 73.), Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen (Japhet Sery Larsen fra 67.), Joachim Soltvedt –  Emil Kornvig, Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg (Sander Kartum fra 67.) – Ole Didrik Blomberg (Magnus Warming fra 46.), Bård Finne (Aune Heggebø fra 73.), Ulrik Mathisen (Niklas Castro fra 73.).