Nye ansikt og kontraktsforlengelse i trenerteamet til Branns kvinnelag

Martin Ho's trenerteam har fått nye tilskudd, og her kan du bli bedre kjent med gjengen som skal bidra til å ta kvinnelaget til nye høyder.

Annonse:

Midlertidig assistenttrener

Etter en lengre prosess med å finne ny assistenttrener for kvinnelaget har klubben nå landet på hvem de ønsker i jobben, men frem til den nye assistenttreneren blir tilgjengelig fra sin nåværende jobb, skal Didrik Sundsbø Ravnan fungere som midlertidig assistenttrener. Ravnan er ansatt som assistenttrener og fysisk trener for Brann 2s herrelag, men har blitt fristilt fra sine oppgaver i Brann 2 for å bistå og hjelpe Martin Ho med kvinnelaget.

– Det er en veldig fin mulighet for meg til å lære. Det er spennende å jobbe med Martin som har et annet perspektiv enn andre norske trenere, og lære fra en som har gått den engelske skolen. I tillegg er det en fin erfaring å få være ren assistent og kun fokusere på fotballen, sier Ravnan. 

Han er også klar til å steppe inn som hovedtrener om nødvendig i den første kampen etter sommerpausen mot Rosenborg. Martin Ho fikk nemlig rødt kort i den siste kampen mot Åsane, og må se Rosenborg-kampen fra tribunen.

– Det skal gå helt fint om jeg må gjøre det, det gleder jeg meg bare til, sier Ravnan. 

Aleksander Olsen sier følgende:

– Didrik har lang erfaring og er svært kompetent. Han har veldig god relasjon til Martin og resten av støtteapparatet, og kommer til å gjøre en fremragende jobb i den rollen.

Midlertidig assistenttrener Didrik Sundsbø Ravnan.
Midlertidig assistenttrener Didrik Sundsbø Ravnan.

Ny keepertrener

Den nye keepertreneren er 33 år gamle Vitalij Artjomenko fra Latvia. Han har selv spilt på øverste nivå som keeper, og det var fotballen som gjorde at han kom til Norge for seks år siden. Etterhvert begynte Artjomenko å jobbe mer og mer som keepertrener, og de siste to årene har han jobbet i Kniksen-Akademiet og i Brann-Akademiet. Nå holder han på med NFFs keeperutdanning for å få UEFA A-lisens som keepertrener. 

– Jeg liker meg veldig godt i Norge, og tror det blir utrolig gøy med nye utfordringer som keepertrener for Branns kvinnelag. Det er et høyt profesjonelt nivå og et steg opp for meg, så jeg tror det blir en god erfaring, sier Artjomenko.

Sportslig leder for Branns kvinnelag, Aleksander Olsen, mener 33-åringen vil passe perfekt inn i trenerteamet til Brann og hvordan klubben ønsker å utvikle den moderne keeper videre.

– Vitalij har imponert i den rollen han har hatt i Kniksen og i Akademiet, og har fått veldig gode skussmål fra alle han har jobbet med. Han er dedikert, hardtarbeidende og vi er veldig fornøyd med å få inn en så faglig sterk keepertrener, sier Olsen.

Ny keepertrener Vitalij Artjomenko.
Ny keepertrener Vitalij Artjomenko.

Fysisk trener forlenget

Lucas Skoog ble ansatt som fysisk trener før høstsesongen 2023, like etter at Martin Ho kom inn som ny hovedtrener. Skoog ble da hentet fra KIF Örebro i Sverige, hvor han hadde jobbet de siste fire årene som fysisk trener for kvinnelaget i Damallsvenskan. 25-åringen jobber også med aldersbestemte jentelandslag i Sverige. Svensken er utdannet innen fysisk prestasjonevne i fotball fra universitet, og har blant annet UEFA football fitness lisens. Da han kom hit signerte han en avtale ut 2025, men nå har han forlenget til ut 2026.

– Jeg trives veldig godt i Brann, både med kollegaene, spillerne, byen og alt rundt. Det har vært et veldig spesielt første år. Det var utrolig kult å være med i Champions League, og man har selvfølgelig lyst til å gjøre det igjen. Jeg tror det er veldig spennende tider i vente i Brann. Det er en klubb som har ressurser til å satse og faktisk gjør det, så fremtiden ser lys ut, sier Skoog. 

Aleksander Olsen mener at Brann er heldige som har fått forlenget avtalen med Skoog.

– Han har gjort en fremragende jobb og er godt likt både i støtteapparatet og blant spillerne. Han innehar enorm kompetanse innenfor fysisk trening, belastningsstyring og ikke minst overføring tilbake igjen til spillet og til trening. At vi får beholde han er utrolig viktig for at spillerne skal fortsette å holde seg friske og raske, sier Olsen. 

Lucas Skoog, fysisk trener.
Lucas Skoog, fysisk trener.

Ny analyseansvarlig

Leif Nilsen er 22 år gammel, og studerer for øyeblikket en bachelor i sports science ved Solent University i Southampton. Det siste året har han jobbet som praksisstudent i Brann. I utgangspunktet skulle han gjøre analyse i akademiet, men under Champions League ble han hentet inn til kvinnelaget. Siden det, har han mer eller mindre blitt værende. Nå er han ansatt i en 50% stilling ut 2025 der han skal være fast med kvinnelaget, kombinert med oppgaver fra akademiet. Etter endt studier, er målet å få jobbe fulltid som analyseansvarlig i Brann. 

– Jeg synes det er utrolig spennende å være med på den utviklingen som skjer i kvinnefotballen nå. I Brann ønsker jeg å ta det tekniske og analysebiten på et så høyt nivå som mulig, og utfordre både meg selv, trenerteamet og klubben. Martin (Ho) er allerede veldig analyseorientert, så jeg tror vi enkelt kan utvikle det enda mer, sier Nilsen.

Aleksander Olsen skryter av jobben Nilsen har gjort mens han har vært med som praksisstudent, og ser frem til å ha han fast med på laget. 

– Han er en hardtarbeidende, ung og fremadstormende person som er genuint opptatt av og dyktig innenfor det fagfeltet, så vi er veldig glad for å ha han med videre, sier Olsen.

Analyseansvarlig Leif Nilsen.
Analyseansvarlig Leif Nilsen.
Annonse fra Eliteserien: