Landslagsoppsummering: Debut og scoring

12 Brann-spillere har vært ute og representert landslag på forskjellige nivåer de siste to ukene. Her er en oppsummering av hvordan det har gått.

A-landslag:

Felix Horn Myhre ble for første gang tatt ut i troppen til det norske A-landslaget, til kampene i Nations League mot Kasakhstan og Østerrike. Han endte opp med å starte begge kampene, og i hjemmeseieren mot Østerrike scoret han det første målet i kampen. Norge spilte uavgjort borte mot Kasakhstan, mens det vant hjemmekamper mot Østerrike etter scoringer av Erling Braut Haaland og nevnte Horn Myhre.

Mathias Lønne Dyngeland var også tatt ut i troppen og med til Kasakhstan. Da laget kom hjem igjen til Norge måtte han trekke seg fra samlingen av private årsaker, og reiste hjem til Bergen.

Tidligere Brann-spiller, David Møller Wolfe, spilte 90 minutter i begge kampene.

U20:

U20-landslaget, som nå består av G19-landslagslagsspillerne som spilte EM i sommer, spiller treningskamp mot Portugal 5. september. Rasmus Holten og Eivind Helland var som vanlig med i troppen, og begge startet kampen.

Kampen var den første i oppkjøringen mot neste års U20-VM i Chile, der Norge er ett av fem lag fra Europa som er med. De andre er Spania, Frankrike, Italia og Ukraina.

– Dette var første steg i VM-forberedelsene og det var absolutt godkjent. Vi matcher oss mot gode lag og ser på prestasjon i treningskampene, sa landslagstrener Luis Pimenta til fotball.no.

Keeper Martin Børsheim sto over samlingen, men han har stått fast for laget.

G18:

William Kvale var Branns representant da G18-landslaget ble samlet i Østfold til turnering der de møtte Nord-Irland og Danmark. I den første kampen, som endte med 2–0-seier, startet Kvale. I kamp to, som var mot Danmark, endte det uavgjort uten av Kvale fikk minutter for Norge.

G18-landslaget samles igjen om en måned når de skal spille en turnering i Romania. Der skal Norge møte Spania og Tyskland i tillegg til vertslandet.

G17:

Mathias Klausen, Elias Grimeland, Sondre Vindenes, Jesper Eikrem, David Steinegger og Julian Lægreid fra Brann ble tatt ut til en firenasjonersturnering i Sverige.

I første kamp møtte de Danmark, og fem av seks Brann-spillere var på banen i kampen. Norge startet godt og ledet 3–1 da det var igjen ti minutter av kampen. Så kom danskene med en enorm sluttspurt og vant 5–3.

Med tapet mot Danmark møtte Norge Belgia i den siste kampen. Der endte det med et 1–0-tap for det norske laget, men nok en gang var fem Brann-spillere på banen i løpet av kampen.

G17-landslaget ble også trukket i følgende gruppe i EM-kvalifiseringen:

Italia
Norge
Wales
San Marino

De to beste i gruppene går videre til eliterunden i mars, der det avgjøres hvilke lag som går til EM.

EM for G19 spilles i Romania i 2025, der syv lag pluss vertnasjonen er kvalifisert.

G16:

Syrenka Cup i Polen ble spilt i september, og fra Brann var Nicholas Wik tatt ut i troppen. Wik var på banen i to av tre kamper for Norge. Det endte med to seire og én uavgjort for det norske laget, som med det kunne juble for seier i turneringen.