Har blitt historiske i 2. divisjon

Brann 2 spilte 0–0 og tok ett poeng hjemme mot Hødd mandag kveld. Det poenget gjør laget historiske blant norske andrelag i PostNord-ligaen.

Annonse:

– Det var en god prestasjon mot et lag som spilte i OBOS-ligaen i fjor og som kommer til å gjøre det neste år. Det er synd at vi ikke klarte å vinne, men det var en god prestasjon. Den viser igjen at vi kan kan være på høyde med alle lag i ligaen med våre unggutter, sier Brann 2-trener Ole Martin Nesselquist. 

I 2017 ble 2. divisjon lag om. Før det var det fire avdelinger, siden 2017-sesongen har det bare vært to avdelinger. I 2021 tok Odd 2 34 poeng, som var den tidligere rekorden for 2.-lag. Med poenget mot Hødd mandag er Brann 2 nå oppe i 35 poeng i årets sesong, og det er fremdeles tre kamper igjen av sesongen. 

Under 19 år

Brann 2 har gjennom sesongen i 2. divisjon stort sett spilt med spillere som holder junioralder, og snittalderen på startoppstillingene er 18.8 år. 

Årets sesong er lagets andre strake i 2. divisjon, etter at de rykket opp i 2022. 

– Det er et fantastisk støtteapparat rundt laget og et godt samarbeid med NTG, som gjør alt for å tilrettelegge for spillerne. Det har vært utrolig gøy å følge utviklingen fra de startet opp i januar og gjennom året, sier faglig ansvarlig i Brann-Akademiet, Aksel Bergo. 

I tillegg til at laget ligger trygt plassert midt på tabellen i 2. divisjon, gjør samme gjengen det godt i flere andre turneringer. For siden laget er så ungt, spiller de aller fleste også for Branns G19-lag i den nasjonale serien. De leder 2–0 etter første kamp i semifinalen i sluttspillet i nasjonal serie. Returkampen mot Stabæk spilles førstkommende torsdag. 

De er også klare for semifinalen i G19-NM, der de møter Skeid i slutten av oktober. 

Annonse fra Eliteserien: