Før kampen: Sandefjord–Brann

Endelig kamp igjen! Les deg opp om alt du trenger å vite før bortekampen mot Sandefjord.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 
  • Arkivfoto fra 2023. Foto: Frederik Ringnes/NTB.

Kampen spilles på Jotun Arena søndag 15. september klokken 17.00, og vises på TV 2 Play. 

To uker er gått siden forrige kamp, og det er nå endelig tid for Eliteserien igjen. I pausen har Felix Horn Myhre startet to kamper og levert ett mål i sin første A-landslagssamling. Nå venter en spennende høst, med tett kamp om de øverste plasseringene. Første hinder som venter, er Sandefjord og Jotun Arena.

Sandefjord ligger for øyeblikket på kvalikplassering til nedrykk, og trenger hvert poeng de kan få i sin kamp for tilværelse. Vi sikret en 2-1 seier over helgens motstander på Stadion da vi møttes i vår på fotballens nasjonaldag. I sommer solgte Sandefjord stjernekanten sin, Danilo Al-Saed til utlandet. Sandefjord har samtidig forsterket seg med den islandske kraftspissen Stefán Ingi Sigurdarson, som allerede har bidratt med to mål på sine første fem kamper for klubben. Eirik Holmen Johansen kjenner Sandefjord godt, da han har to sesonger i Sandefjord bak seg.

Vi har lagt bak oss noen intensive sommermåneder med tette kamper både innlands og utlands. I denne perioden har vi levert en rekke gode resultater både på Stadion og på bortebane, før vi gikk på en formdupp like før landslagspausen. Nå gjelder det å komme opp på hesten igjen, og kjempe med alle krefter vi har i den viktige kampen om topplasseringene i ligaen. Motstanderen som venter oss har vunnet tre av sine siste fire hjemmekamper.

Vi har spilt en rekke jevne kamper på denne bortearenaen de siste årene. I fjor kom vi til Sandefjord etter åtte seiere på rad i serien, men måtte se seiersrekken ta slutt da hjemmelaget berget poeng i nittende spilleminutt. To år før var det vi som berget poeng på tampen, da Bård Finne satte ballen i nettet og skaffet et viktig resultat i nedrykksstriden. Vi har ikke tapt i hvalfangerbyen siden 2009.

Siste fem kamper i Sandefjord:

  • 2023: Sandefjord – Brann 1–1 Fredrik Pallesen Knudsen
  • 2021: Sandefjord – Brann 2–2 Aune Heggebø, Bård Finne.
  • 2020: Sandefjord – Brann 3–3 Robert Taylor, Petter Strand, Fredrik Haugen.
  • 2018: Sandefjord – Brann 0–1 Petter Orry Larsen.
  • 2017: Sandefjord – Brann 0–1 Deyver Vega.

Skader og suspensjoner 

Japhet Sery Larsen må stå over helgens kamp etter å ha fått sesongens fjerde gule kort forrige serierunde. Emil Kornvig og Aune Heggebø er ett gult kort unna å bli pålagt en kamps suspensjon. Niklas Jensen Wassberg, Jonas Torsvik, Moonga Simba, Svenn Crone, Martin Hellan, Joachim Soltvedt og Thore Pedersen er ute med skader.  Laguttaket til kampen blir presentert søndag kl 15.45.

 

Annonse fra Eliteserien: