Før kampen: Brann–Strømsgodset

Endelig Eliteserien igjen! Les deg opp om alt du trenger å vite før hjemmekampen mot Strømsgodset.

Annonse:
  • Toppbilde: Japhet Sery Larsen jublet etter seieren mot Strømsgodset på Stadion i fjord. Foto: Marius Simensen/Bildbyrån.
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 

Kampen spilles på Brann Stadion fredag 28. juni klokken 19.00, og ledige billetter finner man her.  Kampen vises også på TV 2 Play. 

Nesten fire uker har passert siden forrige kamp, da vi kjempet i land en 2–1-seier borte mot HamKam. Det gjør at vi stadig henger med helt i toppen av tabellen, med kun Bodø/Glimt foran oss. Nå venter en ny tøff match, når Strømsgodset gjester Stadion.

Strømsgodset ligger på sjetteplass på tabellen, og er tett på plassene som gir spill i Europa. Dermed er fredagens oppgjør en viktig kamp for begge lag, og vi kan vente en tøff fight om poengene. Under kampen kan vi få et gjensyn med tidligere Brann-spiller Marcus Mehnert, som signerte for Strømsgodset i fjor vinter.

Vi gikk inn i pausen med to seiere på rad etter en periode med hektisk kampprogram. Nå gjelder det å fortsette i det samme sporet og sikre flere trepoengere mens vi kjemper i teten av tabellen, der ethvert poeng kan bli avgjørende. Strømsgodset har vunnet tre av sine seks bortekamper til nå i år.

Vi spilte en veldig jevn kamp mot Strømsgodset på Stadion i fjor, der Niklas Jensen Wassberg ble matchvinner med kampens eneste mål. Vi har hatt gode resultater i oppgjørene mot Strømsgodset på Stadion de siste årene, med tre seiere på de siste fem. Drammenserne har ikke vunnet i Bergen siden 2014.

Siste fem hjemmekamper mot Strømsgodset:

  • 2023: Brann – Strømsgodset 1–0 Niklas Jensen Wassberg.
  • 2021: Brann – Strømsgodset 3–0 Aune Heggebø, Moonga Simba, selvmål.
  • 2020: Brann – Strømsgodset 1–1 Petter Strand.
  • 2019: Brann – Strømsgodset 1–1 Petter Strand.
  • 2018: Brann – Strømsgodset 3–1 Fredrik Haugen, Christian Eggen Rismark, Gilli Rólantsson.

Skader og suspensjoner

Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Emil Kornvig, Japhet Sery Larsen og Svenn Crone står alle på tre gule kort, og må sone en kamps karantene ved neste kort. Niklas Jensen Wassberg, Jonas Torsvik, Mads Sande og Moonga Simba har vært ute med skader. Om noen av dem rekker å bli klar til kampen får vi vite når laguttaket blir presenter fredag kl. 17.45.

Annonse fra Eliteserien: