Før kampen: Brann–Sarpsborg 08

Viktig seriekamp på Stadion! Les deg opp om alt du trenger å vite før hjemmeoppgjøret mot Sarpsborg.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 
  • Foto: Paul S. Amundsen/NTB.

Kampen spilles på Brann Stadion søndag 1. september klokken 19.15, og billetter kjøpes her. På TV sendes den på TV 2 Direkte. 

Kampdag og tid for å fylle Stadion igjen! En vond opplevelse i Kasakhstan er bak oss, og vi retter fokus mot den viktige høsten som venter. Den kommende perioden vil avgjøre om vi får muligheten til nye Europa-opplevelser neste år. Hver kamp blir viktig for å holde tritt med teten i tabellen. Neste test er Sarpsborg på Stadion.

Etter å ha hatt kampfri forrige helg ligger vi nå på tredje plass på tabellen, med en kamp mindre spilt enn Viking rett over oss. Nå kan vi komme oss inn i seierssporet igjen før landslagspausen som venter neste uke.

Det er bare en drøy måned siden vi møtte Sarpsborg på bortebane. Da stanget Henrik Meister hjemmelaget i føringen, før Aune Hdggebø reddet poeng på overtid. Siden det har Sarpsborg solgt toppskåreren sin Meister til utlandet. Joachim Soltvedt har tre sesonger i Sarpsborg bak seg.

Sarpsborg har funnet god form siden Christian Michelsen tok over som hovedtrener tidligere i sommer, og ligger nå utenfor umiddelbar nedrykksfare. Forrige helg gikk østfoldingene derimot på en smell mot serielederene på Aspmyra, hvor de måtte plukke ballen ut av nettet seks ganger.

Fotballen kan være tung, og det fikk vi kjenne på torsdag. Nå gjelder det å støtte laget og komme oss opp på hesten igjen. Vi har hatt gode resultater i dette hjemmeoppgjøret de siste årene, med fire seiere på de siste fem møtene. Tar vi en ny seier på søndag plukker vi viktige poeng i medaljekampen.

Siste fem møter i Bergen:

  • 2023: Brann – Sarpsborg 1–0 Sivert Heltne Nilsen
  • 2021: Brann – Sarpsborg 2–1: Aune Heggebø, David Møller Wolfe.
  • 2020: Brann – Sarpsborg 1–1: Kristoffer Barmen.
  • 2019: Brann – Sarpsborg 2–1: Veton Berisha, Petter Strand.
  • 2018: Brann – Sarpsborg 2–0: Vito Wormgoor, Steffen Lie Skålevik.

Skader og suspensjoner

Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Emil Kornvig, Japhet Sery Larsen og Aune Heggebø er ett gult kort unna å bli pålagt en kamps suspensjon. Niklas Jensen Wassberg, Jonas Torsvik, Moonga Simba, Svenn Crone og Martin Hellan er ute med skader. Laguttaket til kampen blir presentert søndag kl 18.00.

Annonse fra Eliteserien: