BB230529BB972

Før kampen: Brann–Rosenborg

Storoppgjør på Stadion! Les deg opp om alt du trenger å vite før hjemmekampen mot Rosenborg.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen.
  • Toppbildet: Fra fjorårets utsolgte kamp mot Rosenborg. Foto: Marius Simensen. 

Kampen spilles på Brann Stadion lørdag 4. mai klokken 18.00, og vises på TV 2 Play. Kampen er utsolgt. 

Historiens første Eliteserie-kamp på KFUMs nye arena brakte ikke historiens første Eliteserie-mål, da stillingen sto 0–0 etter 90 jevnspilte minutter. Dermed blir ett poeng med til Bergen i et oppgjør hvor Brann spilte mesteparten av kampen med ti mann. Nå vendes blikket mot helgen og en viktig hjemmekamp.

  • NB: Har du partoutkort, men av noen grunner er forhindret i å komme? Gi setet ditt videre til noen andre, slik at Stadion blir helt full. Fyll inn dette skjemaet.

Og for en kamp vi kan få, når Rosenborg gjester Stadion i bergensk solskinn på lørdag. Et klassisk storoppgjør foran smekkfulle tribuner som gir optimale rammer for kampen. Klarer vi beseire trønderne lørdag står vi med tre hjemmeseier på rad, og stadig god heng i medaljekampen. 

Etter å ha vært trent av først Kjetil Rekdal så Svein Maalen i fjor, har Rosenborg før årets sesong ansatt svenske Alfred Johansson som hovedtrener. Under hans ledelse har Rosenborg tatt tre seiere på sine første fem kamper, og ligger på femte plass på tabellen. Ole Sæter er lagets toppskårer, og står med fire mål i serien til nå.

Vi har tatt to av tre hjemmeseire så langt i år. Etter poengtap forrige helg hadde ingenting smakt bedre å komme tilbake på vinnersporet mot våre trønderske gjester. Vi har gått på noen smeller hjemme mot Rosenborg tidligere, men har i de siste årene brutt dette mønsteret. Lørdag satser vi på å fortsette dette, mot et Rosenborg-lag som nok er meget sultne i sin jakt på å forbedre fjorårets niendeplass.

Siste fem hjemmekamper mot Rosenborg:

  • 2023: Brann–Rosenborg 3-1 Bård Finne x2, Ole Didrik Blomberg.
  • 2021: Brann–Rosenborg 2–2 Bård Finne, Robert Taylor.
  • 2020: Brann–Rosenborg 1–2 Gilbert Koomson.
  • 2019: Brann–Rosenborg 0–1.
  • 2018: Brann–Rosenborg 1–2 Deyver Vega.

Skader og suspensjoner

Niklas Jensen Wassberg, Thore Pedersen, Jonas Torsvik og Mads Sande er ute med skader. Bård Finne må sone karantene og mister kampen. Lørdag kl. 16.45 presenteres laget som skal møte Rosenborg på Stadion.

Rosenborgs midstopper Tomáš Nemčík er usikker til kampen.

Annonse fra Eliteserien: