Før kampen: Brann–KFUM

Midtuke kamp på Stadion! Les deg opp om alt du trenger å vite før hjemmekampen mot KFUM.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 
  • Toppbilde fra sist Brann møtte KFUM på Stadion. Foto: Marius Simensen/Bildbyrån. 

Kampen spilles på Brann Stadion onsdag 18. september klokken 19.00, og ledige billetter til kampen kjøpes her. Den sendes også på TV 2 Play. 

Vi tar med oss ett poeng fra Sandefjord etter å ha kommet under tidlig, og vender nå blikket mot den første av to viktige hjemmekamper denne uken. KFUMs besøk til Stadion var opprinnelig satt til slutten av august, men grunnet våre kvalifiseringskamper i Conference League ble den forskjøvet til et mer praktisk tidspunkt. Dermed har vi anledning til å plukke seks poeng på Stadion denne uken.

KFUM har imponert i sin første Eliteserie-sesong, og ligger på 7.-plass på tabellen etter 21 spilte kamper. De har en av ligaens mest målfarlige spisser i Johannes Nuñez, som står med ni nettkjenninger i år. Kun to lag hatt tettere forsvar enn KFUM i år, som står med 25 baklengs etter 21 spilte kamper. Og mens Brann Stadion alltid er et tøft reisemål å besøke, er det verdt å merke seg at onsdagens motstander er laget som har plukket tredje mest poeng på bortebane i år. Vi kan treffe på en gammel kjenning i onsdagens kamp, da tidligere Brann-spiller Amin Nouri nå spiller for KFUM.

Etter helgens resultater ligger vi på fjerdeplass på tabellen. Kun målforskjell holder oss bak Molde, mens Viking ligger tre poeng over med en kamp mer spilt. En intensiv periode venter oss før den jevne medaljekampen konkluderes i desember, og hvert poeng vi plukker kan bli av avgjørende betydning. Med full innsats fra tribunen og banen går vi for å komme tilbake i vinnersporet og plukke viktige poeng på Stadion.

Vi har kun møtt KFUM fire ganger tidligere. I vårt borteoppgjør med KFUM i år, ble vi tidlig redusert til ti mann, og kampen endte målløst. Vårt forrige møte mot KFUM på Stadion markerte vår siste kamp i OBOS-ligaen før returen til øverste nivå, mens Bård Finne gjorde krav på sin delte toppskåret tittel i ligaen. Nå har vi muligheten til å igjen beseire østlendingene på vår flotte gressmatte.

Tidligere kamper mot KFUM:

  • 2023: KFUM–Brann 0–0
  • 2022: Brann–KFUM 4–1 Felix Horn Myhre x2, Niklas Castro, Bård Finne.
  • 2022: KFUM–Brann 1–5 Niklas Castro x2, Svenn Crone, Aune Heggebø, Niklas Jensen Wassberg.
  • 2022: KFUM–Brann 1–0 (NM, 4. runde).

Skader og suspensjoner 

Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Emil Kornvig og Aune Heggebø er ett gult kort unna å bli pålagt en kamps suspensjon. Niklas Jensen Wassberg, Jonas Torsvik, Moonga Simba, Svenn Crone og Martin Hellan har vært ute med skader i lenge tid. Forrige kamp var også Joachim Soltvedt og Thore Pedersen utilgjengelig. Om noen har rukket å bli klar til kamptroppen mot KFUM får vi vite når laguttaket til kampen blir presentert onsdag kl 17.45.

Annonse fra Eliteserien: