Før kampen: Brann–Go Ahead Eagles

Avgjørende kamp på Stadion! Les deg opp om alt du trenger å vite før hjemmekampen mot Go Ahead Eagles.

Annonse:
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 

Kampen spilles på Brann Stadion torsdag 1. august klokken 19.00, og ledige billetter kjøpes i billettluken på Stadion fra 16.00-19.00 på kampdag. Det digitale billettsalget er stanset. På TV vises den på VG+. 

En jevnspilt match er unnagjort i Nederland, og vi er kommet halvveis i vår sammenlagte kvalifiseringsrunde mot Go Ahead Eagles. Begge lag hadde noen sjanser, men ingen endte i nettsus. Dermed står lagene like langt, og vi har nå muligheten til å avgjøre dobbeltoppgjøret på Stadion.

Og for en kamp det kan bli, når vi skal kjempe om avansement mot nederlenderne foran fullsatte tribuner. Vi har vist hva vi kan få til mot europeisk motstand på Stadion i fjor. Resultatet vårt i Nederland gir oss et spennende utgangspunkt før den avgjørende kampen. Vi har nå også en ekstra boost i at Felix Horn Myhre har sonet ferdig sin suspensjon, og er tilgjengelig i dette returoppgjøret.

Go Ahead Eagles har derimot en ny suspensjon før kampen på Stadion. Forrige uke hadde nemlig Ole Didrik Blomberg sine første spilleminutter etter noen uker på sidelinjen. Han rakk å påføre en motspiller rødt kort på sitt innhopp, da hans hurtige spurt mot mål ble stoppet på ulovlig vis.

Det er ikke lenger bortemålsregel slik som det var før i europeiske turneringer. Vinner vi kampen, lever Europa-eventyret vårt videre. Ved uavgjort vil kampen gå videre til ekstraomganger og deretter straffekonk. Det seirende laget vil møte enten Valur eller St. Mirren i tredje kvalifiseringsrunde.

En stor oppgave venter på Stadion. Klarer vi å beseire nederlenderne har vi flere spennende kamper i vente. Vi husker alle den magiske stemningen som ble skapt under Europa-kampene i fjor. Nå gjelder det å fylle opp tribunene og gjenskape disse øyeblikkene, og vise Europa stemningen og atmosfæren Bergen kan by på.

Skader og suspensjoner

Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Niklas Jensen Wassberg, Jonas Torsvik og Moonga Simba har vært ute med skader over lengre tid. Japhet Sery Larsen har trøblet med et kne og spilte ikke forrige ukes kamp mot Go Ahead Eagles. Svenn Crone er ute. Torsdag kl. 17.45 presenteres laguttaket til kampen.

Hos Go Ahead Eagles er Enric Llansana suspendert kampen.

 

Annonse fra Eliteserien: