Før kampen: Brann–Bodø/Glimt

Topppkamp på Stadion! Les deg opp om alt du trenger å vite før hjemmeoppgjøret mot Bodø/Glimt.

Annonse:
  • Toppbilde: Jubel for scoring i fjorårets seier mot Glimt på Stadion. Foto: Bjørnar Morønning/NTB. 
  • Skrevet av Ståle Heiberg-Andersen. 

Kampen spilles på Brann Stadion søndag 22. september klokken 14.30, og det er bare ståplasser på Fjordkraft-tribunen igjen til kampen. De kan kjøpes her. Kampen sendes også på TV 2 Play. 

Tre viktige poeng er lagt til i samlingen, etter en iskald Niklas Castro og en løpssterk Sander Kartum sørget for at KFUM ble sendt tomhendt igjen. Dermed er er vi tilbake på vinnersporet, før vi nå skal vi ta i mot serieleder Bodø/Glimt på Stadion.

Bodø/Glimt er ligaens suverene leder, med ti poengs klaring over andreplassen på tabellen. Nordlendingene har skåret mest og sluppet inn minst i ligaen. De har ikke tapt en Eliteserie-kamp siden midten av juli. Serielederne påførte oss et tungt tap da vi møttes på Aspmyra i sommer, etter at vi tidlig ble redusert til ti mann. Nå har vi muligheten til å få vår revansj på Stadion.

I sommer forsterket Bodø/Glimt seg blant annet med Philip Zinckernagel, som var lagets målpoengkonge i deres historiske 2020-sesong. Bodø/Glimt trenes av bergenseren Kjetil Knutsen, som har fortid som toppspillerutvikler i Brann. Japhet Sery Larsen kjenner helgens motstander ekstra godt, ettersom han var Glimt-spiller i 2022-sesongen. I tillegg har Felix Horrn Myhre et låneopphold i gult bak seg.

Vi er nå tre lag som står på like mange poeng bak Bodø/Glimt i front, som alle kjemper om det attraktive Champions League-spillet en plassering i topp to gir. En seier over serielederen vil virkelig sette press på Viking og Molde, som kun ligger over oss gjennom bedre målforskjell. Og mens Bodø/Glimt har tatt to gullmedaljer på rad, har vi tidligere vist at vi kan holde tritt med nivået deres både på Aspmyra og på Stadion.

Søndagens dyst mot Bodø/Glimt er vår siste hjemmekamp på en snau måned. Etter den venter nemlig en bortetur til våre vestlandsrivaler i Haugesund, før en ny landslagspause står for tur. Vi har hatt varierende resultater i dette hjemmeoppgjøret de siste årene. I fjor beseiret vi de regjerende seriemesterene 4–2, med Bård Finne og Niklas Castro som hovedpersoner. Nå kan vi gjenta suksessen foran de smekkfulle tribunene som ventes søndag.

Siste fem hjemmekamper mot Bodø/Glimt:

  • 2023: Brann – Bodø/Glimt 4–2 Bård Finne x2, Niklas Castro x2.
  • 2021: Brann – Bodø/Glimt 1–2 Daouda Bamba.
  • 2020: Brann – Bodø/Glimt 1–3 Thomas Grøgaard.
  • 2019: Brann – Bodø/Glimt 1–1 Daouda Bamba.
  • 2018: Brann – Bodø/Glimt 2–0 Steffen Lie Skålevik, Vito Wormgoor.

Skader og suspensjoner 

Ingen av våre spillere er suspendert til kampen. Emil Kornvig og Aune Heggebø er ett gult kort unna å bli pålagt en kamps suspensjon. Niklas Jensen Wassberg, Jonas Torsvik, Moonga Simba, Svenn Crone, Martin Hellan og Thore Pedersen har vært ute med skader. Laguttaket til kampen blir presentert 13.15.

Annonse fra Eliteserien: