Før kampen: Lyn-Brann

Brann møter Lyn i Toppseriens 14. serierunde. Kampen har avspark på Kringsjå Kunstgress lørdag 29. juni klokken 15.30 og sendes på NRK1.

Annonse:

Foto: Bjørn Erik Nesse

På onsdag tok vi oss videre til kvartfinalen, og nå venter nye muligheter til å ta poeng i Toppserien. Neste uke kommer Vålerenga til Brann Stadion, men først skal tre poeng hentes i Oslo.

Lyn befinner seg på syvendeplass før lørdagens serierunde. Det er ikke så langt unna nedrykksplassene, men Oslo-laget ligger hele 14 poeng over Åsane på niendeplass. Risikoen for nedrykk er altså liten. Lyn-spillerne ser nok heller oppover på tabellen.

Det har de all grunn til, for poengfangsten deres har vært god de siste ukene. Arna-Bjørnar, Røa, Åsane og til og med Vålerenga har tapt mot Lyn i mai og juni. I tillegg spilte de nylig uavgjort borte mot Stabæk, etter å ha tapt 7-1 mot dem tidligere denne sesongen. Det er med andre ord et Lyn-lag i god form Brann møter på lørdag. 

Dette er den andre kampen Brann spiller mot Lyn i år. I avskjedskampen på Stemmemyren i april var Lyn motstander. Der tok de ledelsen etter en drøy halvtime, før Anna Aahjem utlignet mot gamle lagvenninner like etterpå. I andre omgang avgjorde Karoline Haugland kampen med en kontant avslutning bort i hjørnet. Brann snudde kampen og vant 2-1.

Seieren er en fortsettelse av en god statistikk mot Lyn. På de siste åtte kampene mot Oslo-laget har det blitt syv seiere og ett tap. Tapet kom i fjor høst. Brann hadde ikke tapt på mange måneder, men overrasket og vant 3-2 på Kringsjå Kunstgress. Kampen inneholdt både et absurd selvmål og en vanvittig scoring fra Marit Bratberg Lund, som du kan gjenoppleve her.

I den kampen spilte Anna Aahjem for hjemmelaget. Nå returnerer hun til Kringsjå Kunstgress for første gang siden overgangen til Brann. Scorer hun mot gamleklubben igjen? Er du i Oslo kan du se det fra tribunen. Billetter til kampen finner du her.

Siste fem bortekamper mot Lyn:

  • 2024: Lyn 3–2 Brann
  • 2023: Lyn 1–2 Brann
  • 2022: Lyn 0–2 Brann
  • 2021: Lyn 1–2 Sandviken
  • 2020: Lyn 2–0 Sandviken

Skader og suspensjoner
Nanne Ruuskanen, Sara Ritter og Rikke Nygard er ute med skader. Cecilie Redisch Kvamme venter barn og er derfor ikke med. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen.

Annonse fra Eliteserien: