Før kampen: Kolbotn - Brann

Brann møter Kolbotn på Grorud Stadion i Toppseriens 20. serierunde. Kampen har avspark lørdag 14. september klokken 15.00 og sendes på TV 2 Sport 1.

Den satt langt inne, men det ble til slutt seier mot Åsane på Stadion forrige uke. Det var den tredje strake seieren i Toppserien, og Brann er fortsatt i førersetet om å ta den viktige andreplassen. Rett bak lusker Rosenborg, så bare ett poengtap er nok til at trønderne kan klatre forbi.

Derfor er det bare tre poeng som gjelder når Kolbotn er motstander. Det tidligere storlaget ligger på den tredje nederste plassen, men har god avstand til Åsane og Arna-Bjørnar på nedrykksplass. Det er også ganske langt opp til lagene lenger oppe på tabellen, så man kan vel si at Kolbotn ikke har voldsomt mye å spille for denne høsten.

Likevel kan det tenkes at de vil revansjere stortapet på Brann Stadion for tre uker siden. Der var Brann knallgode og dominerte fra start til slutt. Signe Gaupset var én av spillerne som herjet, og i andre omgang scoret hun kampens fineste mål da hun banket ballen i mål via stangen. Det målet, og de fem andre, kan du se igjen her.

Det er faktisk andre gang Brann scorer seks mål mot Kolbotn i år. Også i borteoppgjøret rant målene inn. Der tok Brann ledelsen, før Kolbotn snudde til 2–1. Så snudde Brann kampen igjen. Anna Aahjem scoret to, Johanna Renmark viste storform og Brann vant til slutt 6–2.

Nå tenker du kanskje at Kolbotn går fra stortap til stortap, men det stemmer ikke. Omtrent én tredel av målene Kolbotn har sluppet inn i år, har vært mot Brann. De andre kampene deres er stort sett jevne. For to uker siden tapte de bare knepent mot serieleder Vålerenga. I den kampen stod det 0–0 til det gjenstod to minutter. Da sendte Olaug Tvedten bortelaget i ledelsen og ble matchvinner.

I forrige uke vant de 2–1 borte mot Arna-Bjørnar - deres femte seier i Toppserien 2024. Men kan de virkelig ta poeng mot bergensere to ganger på to uker? Tvilsomt! Har du forvillet deg til Oslo? Få med deg en annen bergenser, kjøp billetter og bli med på å ta tre viktige poeng i Toppserien.

Neste helg kommer Røa på besøk til Brann Stadion. Billetter til den kampen finner du her!

Skader og suspensjoner
Nanne Ruuskanen og Rikke Nygard er ute med skader. Cecilie Redisch Kvamme venter barn og er derfor ikke med. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen.