Før kampen: Åsane-Brann

Ny cupkamp! Brann skal til Åsane for å ta seg videre fra cupens tredje runde. Kampen har avspark på Åsane Arena onsdag 26. juni klokken 18.00 og sendes på TV 2 Play og Direktesport.

Annonse:

Nå kommer kampene tett! På lørdag er det bortekamp mot Lyn i Oslo, og den påfølgende onsdagen spilles den viktige hjemmekampen mot Vålerenga. Deretter venter Åsane på Stadion bare tre dager senere. Men aller først skal Brann altså møte Åsane på bortebane i cupens tredje runde.

Både Åsane og Brann kom rett inn i runde to. Der vant Brann 3–0 borte mot FK Haugesund/Avaldsnes, mens Åsane vant 6–0 mot andredivisjonslaget Sogndal. Det er også den eneste seieren Åsane kan vise til denne sesongen. I Toppserien har det nemlig vært en mager poengfangst for oransjetrøyene. Med fire uavgjort står de med fire poeng på 13 kamper, to poeng over Arna-Bjørnar på sisteplass. 

I de siste kampene har tapene deres vært marginale. I bortekampen mot Kolbotn var Åsane det førende laget i store deler av kampen, men tapte likevel 1–0. I forrige runde ble det et nytt 1–0-tap, denne gangen borte mot Lyn. Det lugger litt fremover i banen for Åsane.

Akkurat det kan jo en Brann-supporter sympatisere med. Brann har også slitt med effektiviteten foran mål denne sesongen, men i hjemmekampen mot Arna-Bjørnar i helgen løsnet det. Brann øvde på avslutninger på trening, og resultatet ble at fem spillere tegnet seg på scoringslisten.

Les mer om kampen og se høydepunkter her.

Dette er den andre kampen Brann spiller på Åsane Arena i år. I bortemøtet mot Åsane i april var Brann overlegen gjennom hele kampen. Signe Gaupset klinket ballen i mål etter et kvarter, og Johanna Renmark la på til 3–0 med to scoringer. Dermed fortsatte den fine statistikken Brann har mot Åsane. Lagene har møtt hverandre seks ganger, og alle gangene har det endt med seier til Brann/Sandviken. La det fortsette!

Bli med på å ta et nytt steg mot Ullevaal - billetter til kampen finner du her.

Siste seks kamper mot Åsane:

  • 2024: Åsane 0–3 Brann
  • 2023: Åsane 0–1 Brann
  • 2023: Åsane 0–2 Brann
  • 2023: Brann 3–2 Åsane
  • 2021: Åsane 0–2 Sandviken (NM)
  • 2018: Sandviken 6–0 Åsane (NM)

Skader og suspensjoner

Nanne Ruuskanen, Sara Ritter og Rikke Nygard er ute med skader. Cecilie Redisch Kvamme venter barn og er derfor ikke med. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen.

Annonse fra Eliteserien: