Før kampen: Brann-Vålerenga

Det er duket for toppkamp på Stadion når Vålerenga kommer på besøk. Kampen spilles onsdag 3. juni klokken 19.00 og sendes på TV 2 Sport 1.

Annonse:
  • Foto: Bjørn Erik Nesse

Alle til Stadion! En av årets viktigste kamper spilles på onsdag. Skal Brann henge med i toppen, bør det bli tre poeng mot Vålerenga. Kampen blir nok jevn, så støtten fra publikum kan bli helt avgjørende. Få med deg kompisgjengen, naboen, din mor og alle andre du kjenner med hjertet i Brann, og bli med på å ta tre poeng mot serielederne!

Billetter til kampen finner du her. Husk at alle mødre kommer inn gratis!

Vålerenga har vunnet de fleste kampene de har spilt i år. Etter 14 kamper står de med tolv seiere og to tap. Det første tapet kom i toppkampen mot Rosenborg i mai. På Intility Arena vant trønderne 1–0 i en jevn fotballkamp. Det andre tapet var hakket mer overraskende. I starten av juni var Lyn faktisk det beste laget og Vålerenga tapte fullt fortjent 2–0 i Oslo-derbyet på Kringsjå Kunstgress. 

Det gikk gudskjelov langt bedre for Brann på samme bane i helgen. Brann dominerte kampen, satte sjansene i mål og vant 5–1. Ineffektiviteten fra vårsesongen er det slutt på, og angrepsspillerne er i storform. Anna Aahjem herjet mot gamle lagvenninner og dunket inn to mål i første omgang. Det første målet kom etter en krempasning fra midtbanedirigenten Justine Kielland. Kampen mot Lyn ble dessverre hennes siste i Brann-drakt, for nå er hun solgt til Tyskland. Det kan du lese mer om her.

Det betyr at Kielland aldri rakk å spille mot Vålerenga i Bergen. Forrige hjemmekamp mot Vålerenga var nemlig i april i fjor. Der vant Vålerenga 3–2, til tross for at Brann ledet to ganger. Siden har det blitt spilt tre bortekamper på Intility Arena. I fjor endte det 1–1 der to ganger, og i år ble det dessverre et 2–0-tap i en kamp Brann kunne og burde ha scoret i.

Nå virker det som det har løsnet foran mål, for Brann har scoret 14 mål på de tre siste kampene. Ingen lag i Toppserien, selv ikke Vålerenga, har scoret så mange mål som det Brann har gjort denne sesongen. Det er med andre ord all grunn til å forvente flere scoringer på Stadion på onsdag. Kom på kamp og få det med deg fra tribunen!

Brannbutikken er åpen fra kl. 16.00, og Fanzone åpner kl. 17.00, så det er bare å komme tidlig. 

De siste fem hjemmekampene mot Vålerenga:

  • 2023: Brann 2–3 Vålerenga
  • 2022: Brann 1–1 Vålerenga (sluttspill)
  • 2022: Brann 1–0 Vålerenga (grunnspill)
  • 2021: Sandviken 1–2 Vålerenga (NM)
  • 2021: Sandviken 3–0 Vålerenga

Skader og suspensjoner
Nanne Ruuskanen, Sara Ritter og Rikke Nygard er ute med skader. Cecilie Redisch Kvamme venter barn og er derfor ikke med. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen.

Annonse fra Eliteserien: