Før kampen: Brann - Arna-Bjørnar

Brann møter Arna-Bjørnar i Toppseriens 13. serierunde. Kampen har avspark på Brann Stadion lørdag 22. juni klokken 13.00 og sendes på TV2 Play.

Annonse:
  • Foto: Bjørn Erik Nesse

Velkommen til byderby på Stadion! Det står viktige poeng på spill når Arna-Bjørnar kommer på besøk til Bergen sentrum. Kjøp billetter og få med deg familien, naboen og hele vennegjengen på å heie jentene frem til en ny seier på Staddaen.

Få full oversikt over hva som skjer på kampdag her.

Tapet mot Vålerenga forrige uke var en strek i regningen. Brann kunne ha klatret helt opp i ryggen på Rosenborg og Vålerenga, men nå er det hele åtte poeng opp til toppen. Man trenger likevel ikke å bli helt motløs. Både Rosenborg og Vålerenga har begynt å tape fotballkamper. Det er fortsatt muligheter til å melde seg på i gullkampen. 

Da bør det definitivt bli tre poeng mot bynabo Arna-Bjørnar. De ligger helt sist på tabellen, med kun to poeng på tolv kamper. Begge poengene kom mot Åsane. Ellers har arnabuene tapt og tapt. Det største tapet kom mot Brann i Arna. Da var det klasseforskjell på lagene. Brann vant 10-0. 

Resultatene siden har ikke vært like voldsomme. I slutten av mai tok de ledelsen mot Rosenborg, men tapte til slutt 2-1. I forrige serierunde tapte de knepent 1-0 mot Røa. Årets første seier er kanskje like rundt hjørnet for Arna-Bjørnar. Det hadde vært viktig for dem, for Åsane ligger bare to poeng foran på tabellen.

Den første seieren deres kommer forhåpentligvis ikke på Brann Stadion, men man skal være klar over at Arna-Bjørnar har overrasket før. I gullsesongen i 2021 var Arna-Bjørnar det eneste laget som tok poeng fra Sandviken. I mai i fjor vant de ganske så sensasjonelt på Stemmemyren, etter å ha tapt og tapt og tapt i de seks første kampene. Det gir kanskje litt ekstra energi å møte storesøster Brann fra andre siden av Ulriken.

I Brann sin tropp er det en hel haug med tidligere Arna-Bjørnar-spillere. Aurora Mikalsen, Sandra Stavenes, Ingrid Stenevik, Cecilie Kvamme, Karoline Haugland, Rikke Nygard og Tomine Svendheim har alle en fortid i Arna. Kanskje Svendheim klinker til med en rakett i krysset mot gamle lagvenninner, som hun gjorde mot Røa tidligere i år? Få det med deg fra tribunen, kjøp billetter her!

Siste fem hjemmekamper mot Arna-Bjørnar:

  • 2023: Brann 1–2 Arna-Bjørnar
  • 2022: Brann 5–0 Arna Bjørnar (NM)
  • 2022: Brann 7–0 Arna Bjørnar
  • 2021: Sandviken 4–0 Arna Bjørnar
  • 2018: Sandviken 2–0 Arna Bjørnar

Skader og suspensjoner

Nanne Ruuskanen, Sara Ritter og Rikke Nygard er ute med skader. Cecilie Redisch Kvamme venter barn og er derfor ikke med. Ingen av våre spillere er suspendert til kampen.

Annonse fra Eliteserien: