Danset seg til seier mot serielederen etter ellevill førsteomgang

Brann gikk ut i hundre og scoret tre mål før pause mot Bodø/Glimt. Med en scoring på overtid også holdt det til en overbevisende seier mot serielederen.

NB: Vises ikke videoen under, se den på YouTube her.

Foran et fullsatt Stadion startet Brann med å gå rett i strupen på serielederen. Det første kvarteret hadde Brann flere muligheter, og vant ballen høyt flere ganger som skapte farligheter.

Rundt 17 minutter inn i første omgang spilte Brann seg fint inn i feltet til Glimt, og Niklas Castro gikk i bakken. Dommer vinket han opp igjen, og spillet fortsatte. Men så ble spillet stoppet og dommeren gikk til VAR-skjermen. Fasit ble straffe, og Castro var iskald fra 11-meteren igjen.

Brann fortsatte å spille godt mot serielederen. Ti minutter senere doblet Brann ledelsen fra 20 meter etter et flott skudd fra Emil Kornvig.

Glimt sin største sjanse i første omgang kom like før pause. Et fint angrep på venstresiden endte med avslutning som gikk via armen til Mathias Lønne Dyngeland og mot mål. Men bak han var Ruben Kristiansen og avverget på streken.

På overtid av den første omgangen vartet Brann opp med et vanvittig kombinasjonsspill på venstresiden. Det endte med at ballen ble lagt ut på elleve meter der Sander Kartum kom stormende. Han la ballen i mål og Brann gikk til pause med en tremålsledelse mot serielederen.

Etter pause var det jevnere utpå banen, og Glimt reduserte før det kampen passerte timen. Et hjørnespark havnet til slutt hos Philip Zinckernagel som satte inn den første reduseringen.

Seks minutter på overtid banket Castro inn sitt andre og Branns fjerde for dagen. Brann tok en meget viktig seier i kampen om de øverste plasseringene i Eliteserien.

Branns neste kamp er bortemøtet med Haugesund neste lørdag. Neste hjenmnekamp er først 27. oktober mot Tromsø, men allerede nå kan man kjøpe billetter.

Brann–Bodø/Glimt 4–1 (3–0)

Eliteserien, runde 23. Brann Stadion. Dommer: Tore Hansen, Feda IL.  Tilskuere: 16.750. Gult kort: Niklas Castro, Sander Kartum, Brann. Håkon Evjen, Patrick Berg, Bodø/Glimt.

1–0: Niklas Castro (str. 18.)
2–0: Emil Kornvig (27.)
3–0: Sander Kartum (45.)
3–1: Philip Zinckernagel (57.)
4–1: Castro (90.)

Brann (4–3–3): Mathias Lønne Dyngeland – Eivind Helland (Thore Pedersen fra 76.), Fredrik Pallesen Knudsen, Japhet Sery Larsen, Ruben Kristiansen – Sander Kartum, Emil Kornvig, Felix Horn Myhre – Ole Didrik Blomberg (Mads Sande fra 66.), Aune Heggebø (Bård Finne fra 66.), Niklas Castro.