Andrine Hegerberg legger opp

31-åringen har bestemt seg for å legge opp når kontrakten med Brann går ut etter årets sesong.

Annonse:
  • Foto: Marius Simensen/Bildbyrån

Hegerberg kom til Brann før 2023-sesongen, og signerte på en avtale ut 2024. Nå har hun bestemt seg for å legge fotballskoene på hyllen når kontrakten med Brann går ut etter sesongen.

Nordmøringen har spilt på alle aldersbestemte landslag i Norge, og har 25 landskamper for A-landslaget. Siden hun debuterte for Kolbotn i Toppserien som 16-åring, har hun vært innom Stabæk, Turbine Potsdam, Kopparbergs/Göteborg FC, Birmingham City, PSG, Roma og Häcken. 

Det første halvåret som Brann-spiller startet bra, men så pådro hun seg en leddbåndskade som holdt henne ute av spill nesten ett år. I cupkampen mot FK Haugesund i juni fikk hun sine første minutter etter skaden, og i videointervjuet du kan se her fortalte Hegerberg om veien tilbake fra skaden. 

Til tross for å ha kjempet seg tilbake fra denne langtidsskaden, har midtbanespilleren nå bestemt seg for å legge opp ved årsslutt. Hegerberg har spilt 29 kamper for Brann, 19 av de fra start og står med ett mål.

Takknemlig og overveldet over tiden i Brann

– Det har vært en lang og innholdsrike karriere, og jeg har elsket hvert steg på veien! Det er ingen hemmelighet at ved siden av alle troféer og oppturer, har det å bli profesjonell kvinnelig fotballspiller også bydd på utfordringer. Det har til tider vært krevende, men blandingen av store øyeblikk på banen og utfordringene utenfor, har formet meg og gjort meg til den jeg er i dag. Fotballen har gitt meg en utdanning og noen verktøy man ikke finner i pensumbøkene, og det kjenner jeg at jeg er enorm takknemlig for, sier Hegerberg.

Hun fortsetter:

– Og når vi snakker om takknemlighet, så var det å komme til Bergen til den velkomsten, noe jeg for alltid vil ta med meg. Etter over 10 år i utlandet, så var det nesten overveldende å komme tilbake til Norge (les Bergen) på den måten. Følelsen av å spille foran lidenskapelige fans er noe av det råeste som finnes! Jeg er blitt glad i Staddaen, men kommer heller ikke til å klage om karrierens siste kamp blir på Ullevaal. Uansett, så kjenner jeg at jeg gleder meg og skal nyte den siste tiden sammen med alle i og rundt Brann, avslutter hun.

Media kan ta kontakt med [email protected] dersom de ønsker å snakke med Hegerberg etter trening tirsdag 24. september.

Annonse fra Eliteserien: