Aahjem-dobbel i storseier mot Lyn

Brann vant 5–1 mot Lyn i Oslo! Anna Aahjem scoret to mål mot gamle lagvenninner.

Se høydepunktene i videovinduet over eller direkte på YouTube her.

Kampene kommer som perler på en snor for tiden. Det går veldig fint, for Brann er i god form! I forrige serierunde endte det 5-1 hjemme mot Arna-Bjørnar, på onsdag endte det 4-0 mot Åsane i cupen og i dag ble det ny 5-1 seier i serien.

Brann hadde full kontroll på kampen fra første spark på ballen, men det var først etter drikkepausen midtveis i omgangen at sjansene kom. Etter 23 minutter fikk Justine Kielland ballen. Hun så at Anna Aahjem gikk på løp og fant henne med en fin pasning. Aahjem tok med seg ballen og klinket den opp i nettaket!

Like etterpå doblet Brann ledelsen. Igjen var Aahjem målscorer. Hun snappet opp ballen fra hjemmelaget og sendte den forbi en Lyn-keeper i ubalanse. Brann hadde gått opp til 2-0 på to minutter.

Lyn kom til sjanser like før pause, og like etter pause reduserte de til 1-2. Et frispark fra venstresiden traff pannebrasken til midtstopper Trine Skjelstad Jensen, som stanget ballen i nettet. En skummel start på andre omgang, men Brann brukte heldigvis kort tid på å svare. Kielland mottok en kort corner fra Signe Gaupset og svingte ballen inn i feltet. Keeper fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å avverge at ballen gikk i mål. Brann ledet 3-1!

Rakel Engesvik hadde flere muligheter til å score. Etter en drøy time klarte hun det. Gaupset spilte henne gjennom i bakrom og Engesvik rundet keeper elegant før hun satte ballen i mål.

Hjemmelaget yppet seg i den siste halvtimen, men det var likevel Brann som scoret kampens siste mål på overtid. Innbytter Andrine Hegerberg gjorde et godt forarbeid før hun slapp ballen ut til Johanna Renmark. Som mot Åsane på onsdag dro hun seg innover i banen og satte ballen i mål med en nydelig avslutning. Brann vant 5-1!

Nå ser vi frem mot toppoppgjøret mot Vålerengen på Brann Stadion. Alle mødre kommer gratis inn, så her gjelder det å få med seg alle mødre du kjenner og heie Brann frem til tre viktige poeng! Billetter til kampen finner du her.

1–5: Johanna Renmark (90.+2)

Toppserien, runde 14. Kringsjå Kunstgress. Dommer: Veronika Fjeldvær. Gult kort: Karoline Haugland, Brann. Kirvil Odden, Lyn.

Brann (4–3–3): Aurora Mikalsen – Amalie Eikeland, Marthine Østenstad, Joanna Tynnilä, Tomine Svendheim – Signe Gaupset (Andrine Hegerberg fra 90.), Justine Kielland, Karoline Haugland (Ingrid Stenevik fra 76.) – Rakel Engesvik (Natasha Anasi-Erlingsson fra 90.), Anna Aahjem (Johanna Renmark fra 73.), Nora Eide Lie (Marit Bratberg Lund fra 46.).